Undă verde de la Comisia Europeană pentru ajutorul de salvare ce va fi acordat CE Oltenia

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Undă verde de la Comisia Europeană pentru ajutorul de salvare ce va fi acordat CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia va beneficia de ajutorul de salvare de 1,2 miliarde de lei în 2020, bani ce vor fi folosiți pentru plata certificatelor de CO2. Comisia Europeană nu a formulat obiecții în privința ajutorului de salvare.

Potrivit unui comunicat al companiei, în data de 20.01.2020, în conformitate cu prevederile europene și naționale privind ajutoarele de stat, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a transmis prin Consiliul Concurenței către direcțiile specializate ale Comisiei Europene  formularele de prenotificare a ajutorului de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia SA. Urmare a clarificarilor care au avut loc între Comisia Europeana, MEEMA, Consiliul Concurenței și CE Oltenia, în data de 31.01.2020, CE a considerat că sunt îndeplinite cerițtele privind transmiterea formală a notificării ajutorului de salvare, se specifică în comunicatul CE Oltenia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.