Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost resincronizată la SEN. Conducerea SNN mulțumește tuturor profesioniștilor implicați în derularea lucrărilor de remediere

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost resincronizată la SEN. Conducerea SNN mulțumește tuturor profesioniștilor implicați în derularea lucrărilor de remediere

SN Nuclearelectrica anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național în data de 19 noiembrie 2023.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice în seara zilei de 18 noiembrie 2023, ca urmare a condițiilor meteo care au cauzat pertubații în sistemul energetic național (vânt puternic).

Deconectarea automată a Unității 1, precum și lucrările de remediere, s-au efectuat în siguranță, în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă, aplicabile în aceste situații și nu au avut impact asupra securității nucleare, personalului unității, populației și mediului înconjurător, precizează SNN.

Conducerea companiei mulțumește tuturor echipelor de profesioniști implicați în această remediere. Aceștia au dovedit un nivel ridicat de excelență profesională, asumare a responsabilității, coordonare și angajament în derularea acestor lucrări.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *