O avarie externă a deconectat Unitatea 1 CNE Cernavodă de la SEN

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic O avarie externă a deconectat Unitatea 1 CNE Cernavodă de la SEN

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectata, din cauze externe, de la Sistemul Energetic Național în după-amiaza zilei de 08 noiembrie 2016, ora 15:37 din cauza avarierii liniei de evacuare putere de 400KV, anunță SN Nuclearelectrica.

Aceasta avarie, aparută din cauza vremii nefavorabile din zonă, a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unității 1 de la SEN. Ca urmare a reducerii puterii pe fondul deconectării turbogeneratorului de la rețea, specialiștii CNE Cernavodă au constatat necesitatea efectuării unor lucrări suplimentare care, conform procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul  în stare oprita, se precizează în comunicatul transmis de Nuclearelectrica.

Dupa finalizarea acestor lucrări, Unitatea 1 va fi reconectată la SEN. Sistemele centralei funcționează conform proiectului și nu există niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populatiei și mediului înconjurator. Nuclearelectrica anunță că va transmite o informare de presă privind resincronizarea Unității 1 la SEN.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.