Vălcea și Argeș, fără curent electric. Declanșări succesive în rețele

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Vălcea și Argeș, fără curent electric. Declanșări succesive în rețele

Zonele de nord ale județelor Vălcea și Argeș  au rămas fără alimentare cu energie electrică, în data de 01.06.2016, la ora 16:00. Potrivit unui comunicat al companiei Transelectrica, s-au produs mai multe declanșări succesive în rețeaua de transport și în cea de distribuție a energiei electrice, fapt care a condus la:

  • rămânerea fără alimentare cu energie electrică a zonelor de nord ale celor două județe, fiind resimțită inclusiv în zona industrială a municipiilor Rm. Vâlcea, Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel; a fost afectat un consum de aproximativ 170 MW;
  • întreruperea unei producții de cca. 500 MW aferentă centralelor hidroelectrice de pe râurile Olt și Argeș precum și CET Govora.

În intervalul orar 16:00 – 17:15 s-au efectuat manevre de restabilire a funcționării normale. Până la ora 17:15 s-a alimentat integral consumul întrerupt și s-au asigurat condițiile pentru repunerea în funcțiune la Sistemul Electroenergetic Național a centralelor electrice deconectate în urma evenimentului, comunică Transelectrica.

Reprezentanții societății menționează că nu a fost pusă în pericol siguranța în funcționare a Sistemului Electroenergetic Național și nu au fost deteriorate echipamente sau instalații.

Detalierea derulării evenimentelor și a cauzelor care au condus la declanșările succesive din rețelele de transport și distribuție vor face obiectul unei analize comune a CNTEE Transelectrica SA și a operatorului de distribuție din zona celor două județe, respectiv CEZ Distribuție, se mai precizează în comunicat.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *