Vânzarea activelor CEZ România către Macquarie, finalizată în prima jumătate a anului viitor

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Vânzarea activelor CEZ România către Macquarie, finalizată în prima jumătate a anului viitor

Vânzarea acticelor CEZ România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) s-ar putea finaliza în prima jumătate a anului viitor, după obţinerea aprobărilor de la autoritatea de concurenţă de la Bruxelles şi de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), a declarat, Ondrej Safar, directorul general al CEZ România, în cadrul unei conferințe online organizate de publicația Focus Energetic.

“Aşteptările realiste sunt pentru prima jumătate a anului viitor”, a precizat Safar.

CEZ Group a aprobat vânzarea activelor sale din România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”) luna trecută, mai extact pe 22 octombrie. Activele constau în 7 companii, inclusiv rețeaua de distribuție a energiei electrice, furnizarea de electricitate și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa de la Fântânele – Cogealac.

MIRA este cel mai mare administrator de infrastructură din lume și este parte a Macquarie Group, o companie australiană de top 10 din punct de vedere al capitalizării de piață.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *