Vehiculele, alimentate cu gaz natural comprimat

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Vehiculele, alimentate cu gaz natural comprimat

Vehiculele pot fi alimentate cu gaz natural comprimat în prima stație din România, inaugurată în Râmnicu Vâlcea, o investiţie 3,2 milioane de euro. Stația este amplasată pe drumul european E81, aproape de o conductă de gaz natural.

download

„Antares pariază pe gazul natural ca şi combustibil al viitorului şi, având în vedere că GPL nu poate fi folosit la vehiculele cu motorizare diesel, acest business reprezintă o alternativă viabilă la combustibilii clasici, prin eficientizarea pe care o aduce economia de carburant. Am convingerea că, pe termen mediu, se vor dezvolta în România reţele de staţii de alimentare cu GNCV, crescând considerabil numărul de vehicule care folosesc acest carburant. Sunt sigur că, în perioada imediat următoare, va fi un interes major al montării pe vehicule, în special pentru transportatorii comerciali, a sistemelor duale cu combustibil mixt, prin injecţie de gaz natural în carburantul tradiţional, obţinându-se o economie considerabilă a costurilor cu combustibilul. Sistemele duale vor putea fi montate în reţeaua noastră de service’, a declarat preşedintele Antares Group, Dumitru Becşenescu.

Ca parte a strategiei de dezvoltare, Antares Group îşi propune să investească în continuare în acest domeniu, pentru a crea o reţea naţională de 14 staţii GNCV, cel de-al doilea oraş vizat, după Râmnicu Vâlcea, fiind Bucureşti.

România era singura ţară din Uniunea Europeană care nu deţinea staţii de alimentare pentru maşinile care merg pe gaz natural comprimat, deşi există o directivă europeană care spune că, până în 2020, toate statele membre trebuie să aibă astfel de staţii în reţeaua naţională de drumuri, la fiecare 150 de kilometri.

Potrivit comunicatului Antares Group, maşinile pe gaz natural comprimat poluează cu până la 30% mai puţin şi sunt cu 50-70% mai silenţioase decât maşinile cu motor Diesel. O maşină alimentată cu gaz natural comprimat are o autonomie de până la 500 de kilometri şi este, în medie, cu 50% mai economică. La capitolul siguranţă, o astfel de maşină se situează pe primul loc datorită faptului că gazul natural comprimat este mai uşor decât aerul, nu este toxic şi se aprinde greu, diminuând considerabil riscul de accidente.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *