Vehiculul solar SOLIS, care a parcurs 1200 km prin deșertul Australian, a ajuns la DEER

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Vehiculul solar SOLIS, care a parcurs 1200 km prin deșertul Australian, a ajuns la DEER

Vehiculul solar SOLIS, care a parcurs anul trecut, la Bridgestone Solar Challenge, 1200 km, exclusiv pe energie solară, prin deșertul Australian, este expus în curtea sediului Distribuție Energie Electrică Romania din Cluj.

Proiectul, conceput de către echipa formată din studenți UTCN și cadre didactice din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și a Facultății de Automatică și Calculatoare, a fost susținut de DEER.

„Implementarea vehiculelor solare este un pas esențial în direcția unei mobilități durabile și eficiente energetic. Tehnologia solară oferă o soluție inovatoare și ecologică pentru reducerea dependenței de combustibili fosili și emisiile de carbon asociate.

Prin această inițiativă, DEER își respectă angajamentul său față de mediu, sprijinind dezvoltarea și adoptarea tehnologiilor sustenabile, dar și tinerii cu viziune și dedicare, cum sunt acesti tineri minunati, implicati în acest proiect. Ne străduim să fim un exemplu pentru comunitatea noastră și să inspirăm alți lideri din industrie să urmeze aceeași cale, și, bineînteles, să atragem noua generație în echipa DEER.

Suntem mândri să colaborăm cu parteneri dedicați și entuziasmați în acest proiect și suntem convinși că, împreună, vom reuși să aducem schimbări semnificative în modul în care ne deplasăm, în felul în care ne gestionăm resursele naturale, sprijinind astffel un proiect cu impact benefic în societate”, a declarat Mihaela Rodica Suciu, Director General DEER.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *