Vestra, ELSACO: Afaceri – mai mari cu 56%

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Vestra, ELSACO: Afaceri – mai mari cu 56%

Vestra, companie specializată în vânzarea de echipamente pentru companiile de utilități, parte a grupului de firme ELSACO, estimează că va încheia exercițiul financiar al anului în curs cu afaceri de 78 milioane RON, în creștere cu 56% față de anul 2014, potrivit unui comunicat al companiei.

Vestra, cea mai nouă companie din grupul de firme ELSACO, unul dintre furnizorii de top pentru industria energetică din România, a fost deschisă în primul trimestru al acestui an, prin externalizarea diviziei de distribuție și vânzare echipamente destinate sectorului de utilități. În 2014, divizia pe care a fost fondată Vestra a raportat venituri totale de 49,75 milioane RON. Pentru 2016, compania și-a bugetat o marjă de profitabilitate de 8% și o consolidare a afacerilor, în principal prin intermediul parteneriatelor pe termen lung.

iftime-465x390

”Înființarea Vestra, prin separarea activităților de vânzare și distribuție echipamente destinate industriei de utilități a fost un pas firesc în strategia grupului nostru. ELSACO este un business antreprenorial, sută la sută românesc, pe care l-am fondat alături de ceilalți trei parteneri în urmă cu mai bine de 20 de ani. Ne-am dezvoltat constant liniile de business, am investit permanent și estimăm că anul acesta, veniturile consolidate ale grupului se apropie de 381 milioane RON(84,6 milioane euro),în creștere cu 25% față de anul anterior. Maturitatea la care a ajuns business-ul ne-a convins că este imperios necesară crearea unei companii care să funcționeze independent de noi dar care să ne reprezinte”, a declarat Valeriu Iftime, președinte ale Consiliului de Administrație Vestra și unul dintre cei patru acționari ai grupului de firme ELSACO.

Vestra are 60 de angajați, în principal ingineri de vânzare și ingineri de ofertare iar principalul obiectiv pe termen mediu și lung îl constituite consolidarea de parteneriate cu furnizori de top din străinătate și crearea unor HUB-uri regionale de vânzare, consultanță și mentenanță echipamente destinate sectorului utilităților.

În primul an de funcționare, Vestra a devenit partener exclusiv al Rockwell Automation, lider mondial în domeniul automatizărilor industriale care au ca scop creșterea productivității, care estimează în 2015 vânzări globale de 6,6 miliarde USD. Ulterior semnării acestui parteneriat, Totodată, a dobândit și statutul de partener al Prosoft Technologies de asemenea lider pe domeniul său de activitate, astfel că în prezent are capacitatea de a oferi la pachet servicii automatizate destinate creșterii productivității în sectorul energetic din România. Vestra va distribui pe piața locală echipamente Rockwell Automation, vânzările pentru acest furnizor fiind estimate să crească de la 4 milioane de euro în 2015 la 15-18 milioane de euro în umătorii trei ani.

”Principalul nostru obiectiv pe termen mediu și lung este aducerea și furnizarea pentru piața din România a celor mai performante echipamente destinate industriei de utilități. Așa cum știm cu toții, sectorul utilităților a fost mulți ani vitregit în ce privește investițiile pentru eficientizare pe de o parte din cauza lipsei fondurilor iar pe de alta a lipsei de know-how. Noi, echipa Vestra ne propunem nu doar să importăm și să livrăm echipamente performante ci și să susținem prin intermediul expertizei oamenilor noștri funcționarea la parametri a acestor echipamente Treaba noastră nu se termină o dată cu livrarea sau montarea echipamentului, noi suntem alături de clienții noștri pe tot parcursul proiectului”, a declarat Vlad Iftime, director general Vestra.

Vestra a preluat de la compania mamă parteneriatele strategice pe care ELSACO le-a construit cu companii de top din străinătate precum Itron, AVK, Sainte-Lizaigne. În primul an de funcționare, cele mai importante proiecte derulate de Vestra sunt cu companiile de apă Neamț, Constanța și Buzău.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *