Vicepremierul Borc anunță un Grup de lucru interministerial pentru dezvoltare economică

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Vicepremierul Borc anunță un Grup de lucru interministerial pentru dezvoltare economică

În cadrul întâlnirii informale de sâmbătă, miniștrii Cabinetului Cioloș au discutat despre constituirea unui grup de lucru interministerial pentru dezvoltare economică care să aibă ca scop realizarea unui „plan de reacție rapidă”.

borc-465x390

„Obiectivul fundamental al acestui plan este creșterea convergenței nu doar cu celelalte state europene, dar și între regiunile țării. Pentru aceasta, vom identifica în primul rând resursele existente, sol, subsol, bineînțeles și nu în ultimul rând, resursele umane existente. De asemenea, vom ține cont de condiționalitățile acordului de parteneriat cu UE pentru că ne interesează o creștere economică inclusivă, curată, inteligentă”, a declarat vicepremierul Costin Borc.

Potrivit acestuia, va continua consultarea permanentă a mediului de afaceri, al asociațiilor existente, patronate, sindicate și integrarea lor în grup de lucru pentru dezvoltare economică.

„Vrem ca într-un termen relativ scurt să consolidăm încrederea în economia românească. Pe noi ne interesează în primul rând sprijinirea capitalului românesc, consolidarea, dacă vreți și a identității produselor românești fiind pentru noi un obiectiv strategic. Capitalul uman românesc este pentru noi o resursă fundamentală și vrem să dezvoltăm resursele umane atât în ceea ce privește dezvoltarea personalului calificat, până la tot ceea ce vorbim de industrii creative, IT&C etc. Pe termen scurt, vom asocia acest plan cu liniile bugetare pe 2016”, a mai afirmat vicepremierul.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *