VIDEO InvesTenergy. Adrian DUMITRIU, Director Financiar Nuclearelectrica:„Fără industrie nucleară nu putem face decarbonizare”

Publicat pe Categorii Actual, Business, Energie, Esential, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Actual Esential VIDEO InvesTenergy. Adrian DUMITRIU, Director Financiar Nuclearelectrica:„Fără industrie nucleară nu putem face decarbonizare”

„Avem nevoie de procesul acesta de decarbonizare, industra nucleară este o componentă importantă și toate studiile arată că fără industrie nucleară nu putem să facem decarbonizare”, a declarat Adrian Dumitriu, CFO Nuclearelectrica, la Conferința anuală Investenergy cu tema „Energie cu responsabilitate”. Totodată, avem nevoie de un cadru administrativ care să permită sprijinirea unor noi capacități de producție. Până când nu vom avea acest cadru, totul este o poveste, a adăugat reprezentantul SNN.

Producție Video: Ba Da Media

“Nuclearelectrica este pregătită pentru derularea procesului de retehnologizare al Unității 1 Cernavodă și se are în vedere continuarea investițiilor proiectului cu Unitățile 3 și 4. Pentru a realiza cele două reactoare, avem nevoie de o schemă de subvenționare.  Nu avem astăzi un model de business pentru o capacitate nouă de generare în energia nucleară”, a spus reprezentantul SNN, la evenimentul organizat de InvesTenergy. „Dacă vă uitați numai pe informațiile publice legate de ce s-a întâmplat cu cea mai nouă centrală pe gaze din România în funcțiune, veți vedea că, ani de zile, proprietarul a trebuit să reducă valoarea centralei pentru că de fapt nu putea să își recupereze investiția. Cum ne dorim să avem investiții noi în partea de generare atâta vreme cât astăzi nu avem un model de business”, a precizat reprezentantul SNN.

El a evidențiat că tranziția la un nou sistem energetic beneficiază și de un avantaj, de faptul că la momentul de față, la nivel mondial, costul creditului este extrem de mic. Și noi sperăm că ne vom folosi de acest avantaj când vom implementa proiectele noastre de investiții, a apreciat Adrian Dumitriu.

Nuclearelectrica a fost Partener Oficial al Conferinței anuale InvesTenergy, organizată sub patronajul ANRE, în data de 7 octombrie 2019.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *