VIDEO Ovidiu Agliceru, Director General Hidroelectrica, la Conferința InvesTenergy: Investițiile trebuie judecate în raport cu obiectivele realizate fizic, nu din punct de vedere valoric

Publicat pe Categorii Interviuri InvesTenergy, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal VIDEO Ovidiu Agliceru, Director General Hidroelectrica, la Conferința InvesTenergy: Investițiile trebuie judecate în raport cu obiectivele realizate fizic, nu din punct de vedere valoric

Cea mai profitabilă companie a statului român se vede cu banii blocați în investiții pe care nu le poate inaugura. De aceea, directorul general al Hidroelectrica, Ovidiu Agliceru, a afirmat la Conferința InvesTenergy “R-evoluție în energie. Decizii pentru viitor” că “investițiile trebuie judecate în raport cu obiectivele realizate fizic, și nu din punct de vedere valoric”.

300 milioane euro sunt banii alocați de Hidroelectrica pentru retehnologizarea marilor centrale Stejaru, Vidraru, Râul Mare Retezat și Mărișelu. Pe lângă aceste proiecte, sunt patru hidrocentrale noi care așteaptă apa în turbine: Siriu-Surduc, Rahovița, Bretea  și Răstolița. În timp ce Bretea a făcut acum două luni probele de mers în gol dar încă așteaptă decizia Enel pentru cuplarea la sistem, pentru Răstolița s-au cheltuit 200 milioane de lei și așteaptă din 2012 punerea în funcțiune, deși este la 97% ca stadiu de execuție. Motivul: nu este aprobată de Guvern documentația de expropriere a chiuvetei lacului. Un caz similar la hidrocentrala Bumbești-Livezeni, unde punerea în funcțiune de anul acesta se va face doar dacă instanța nu va dispune suspendarea autorizației din cauza unui site ecologic apărut după începerea lucrărilor.

VIDEO Ovidiu Agliceru, Director General Hidroelectrica

Directorul General Ovidiu Agliceru mai susține că Hidroelectrica s-a pregătit pentru listare. Are în prezent un sistem informatic integrat, s-a clarificat situația a 17 obiective de investiții cu funcțiuni complexe, s-a investit în 4 obiective profitabile care urmează să fie puse în funcțiune. “Target-ul de investiții a fost îndeplinit. Hidroelectrica a fost cel mai derulator de investiții din România în 2016. Compania are nevoie acum de un mare grad de securizare a actului managerial”, a subliniat Agliceru.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *