VIDEO Conferința InvesTenergy. Monica HODOR, Director General al companiilor E-Distribuție: Avem cea mai bună perioadă pentru a ne transforma, dacă luăm decizii corecte și asumate. Avem nevoie de un cadru legislativ care să permită dezvoltarea în decada de electrificare

Publicat pe Categorii Actual, Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport
Prima Pagina Actual Esential VIDEO Conferința InvesTenergy. Monica HODOR, Director General al companiilor E-Distribuție: Avem cea mai bună perioadă pentru a ne transforma, dacă luăm decizii corecte și asumate. Avem nevoie de un cadru legislativ care să permită dezvoltarea în decada de electrificare

Avem cea mai bună perioadă pentru a ne transforma, dacă luăm decizii corecte și asumate. Oportunități există. Pentru companiile E- Distribuție, provocarea a fost extinderea infrastructurii, de acum încolo firul roșu care va ghida tranziția energetică va fi electrificarea. Suntem într-o nouă decadă. Imaginați- vă o societate românească complet electrificată, cu un consum eficient de energie în fiecare locuință, cu includerea contoarelor inteligente, un consumator care participă la piața de energie, în calitate de prosumator și care își va încărca autovehicul electric când va dori, a declarat Monica Hodor, Director General al companiilor E-Distribuție, la Conferința anuală InvesTenergy cu tema „Împreună să punem energia în lumină. Fii parte din soluție”.

Pentru companiile noastre de distribuție, dar și pentru celelalte companii, provocarea este dezvoltarea rețelelor pentru a deservi un număr mai mare de clienți și pentru a gestiona fluxul de energie electrică pe fondul unor cantități mari de energie din surse regenerabile, a spus Hodor, subliniind că pentru toate aceste avem nevoie de rețele mai reziliente si durabile.

Economia și societatea în sine este în plină schimbare, electrificarea este calea pentru a atinge decarbonizarea și țintele climatice. Modul în care ne încălzim și răcim locuința, modul în care gătim se va schimba și se va baza din ce în ce mai mult pe electriciotate, a precizat Monica Hodor.

În ce privește investițiile în companiile E-Distribuție, aceste au însumat 190 milioane euro în acest an, s-au adăugat peste 1000 noi km de linie la cei 131.000 km existenți, în beneficiul a mii de familii. La fiecare locuință nou racordată au fost instalate contoare inteliginte pentru a controla consumul de energie. E-Distribuție este primul operator care a reușit să depășească pragul de un milion contoare inteligente instalate în România.

Pentru a pune energia în lumină trebuie însă să continuăm investițiile, se poate apăsa pe acelerație atunci când motorul ne ajută și când deciziile sunt corecte și asumate. Avem nevoie de un cadru legislativ care să permită dezvoltarea în decada de electrificare, a precizat directorul general al companiilor de distribuție din cadrul Enel România.

Noi suntem pregătiți. Companiile E-Distribuție au trecut printr-un proces de transformare digitală și de structură. Avem încredere și suntem pregătiți pentru provocările viitoare, a completat Monica Hodor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *