VIDEO Conferința InvesTenergy. Volker RAFFEL, CEO E.ON România: Trebuie să acţionăm cu toţii. Aşa cum ne arată această criză, nu mai putem continua în felul acesta. Să începem lucruri nu doar pentru 2030, ci şi pentru acum

Publicat pe Categorii Actual, Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, VIDEO
Prima Pagina Actual Esential VIDEO Conferința InvesTenergy. Volker RAFFEL, CEO E.ON România: Trebuie să acţionăm cu toţii. Aşa cum ne arată această criză, nu mai putem continua în felul acesta. Să începem lucruri nu doar pentru 2030, ci şi pentru acum

„Trebuie să acţionăm cu toţii pentru că aşa cum ne arată această criză, nu mai putem continua în felul acesta. Trebuie să facem acţiuni, să ajungem la concluzii şi să începem lucruri nu doar pentru 2030, ci şi pentru acum”, a declarat Volker RAFFEL, CEO, E.ON România, la Conferința anuală InvesTenergy cu tema “Împreună să punem energia în lumină. Fii parte din soluție!”

În opinia lui, în primul rând, pentru a avea o soluţie pe termen lung trebuie să supravieţuim acestei ierni şi cred că această iarnă este încă o provocare. Este bineînţeles suficient gaz în România atât sub pământ, în depozite, am stocat ce trebuie să stocăm pentru clienţii noştri şi suntem pregătiţi din punct de vedere tehnic. Însă, pe de altă parte, avem criza gazelor care este o provocare pentru noi toţi şi cred că am o imagine mixtă. Există lucruri bune, dar şi lucruri care mai trebuie îmbunătăţite, a precizat Raffel.

Traducere: Vocea aparține interpretului Luminița Durău

Dacă ne uităm la celelalte ţări din jurul României, multe dintre acestea plafonează preţurile fără a da ceva jucătorilor din piaţã ceea ce duce la faptul că nimeni nu mai investeşte. Iar, în România, cu această lege avem şansa de a investi, de a continua să investim…Investiţiile sunt necesare şi noi ne vom juca rolul în ceea ce ne priveşte. Noi nu doar discutãm despre probleme şi despre trecut, ci adresăm problema şi începem să o rezolvăm,  a spus CEO-ul E.ON România.

În ultimii ani, compania a implementat deja proiecte din cadrul European Greal Deal care se ridică la mai mult de 45 milioane €. Şi acum E.ON România aplică pentru mai multe proiecte europene pentru că banii sunt acolo şi îi vom folosi pentru a îmbunătăţi infrastructura în România, pentru români, pentru clienţii noştri. Am aplicat pentru proiectul CARMEN unul dintre proiectele noastre mari, doar acesta se ridică la 100 milioane € pentru care vom aplica imediat ce vom primi aprobarea finală, însă sunt optimist şi este un program de investiţii în valoare de mai mult de 100 milioane € pentru anii viitori în domeniul auto pentru care avem reţeaua noastră. Şanse există, soluţiile există, sunt foarte optimist privind soluţiile pe termen lung şi abia aştept să găsim soluţii pentru această iarnă pentru a putea crea viitorul. Posibilitatea este acolo, a prezentat Volker Raffel.

Referitor la investiții, CEO-ul E.ON România a precizat: Noi investim în reţea, am investit cota noastră aproximativ 100 milioane € pe an în trecut însă de când sunt aici am crescut această sumă şi anul viitor ne apropiem de 180 milioane € dedicaţi creşterii volumului de investiţii şi chiar mai mult.  O parte i-am investit în gazeificare şi mă bucur că pe scena politică privind această lege 123 sunt discuţii despre noi conexiuni pentru că, cred că gazele pot fi parte din această soluţie dar nu peste tot în ţară. De exemplu, am văzut cazuri în care oamenii îşi doresc să se conecteze la reţeaua de gaze care locuiesc într-o casă un pic mai departe de reţea, la 3 km de reţea şi cum este o singură casă acolo dacă prelungim reţeaua de gaze până acolo, nu are rost. E.ON Dream Life vine cu soluţii de pompe pentru încălzire şi nu mai este nevoie de gaze. În astfel de cazuri, soluţia există iar gazeificarea nu este necesară. Aceasta ar trebui folosită în cazurile în care are rost şi în acest scop aştept cu nerăbdare schimbări în cadrul acestei legi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *