VIDEO Doru Vișan, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, la Conferința InvesTenergy: Cărbunele este strategic, dar închidem minele ineficiente

Publicat pe Categorii Minerit, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal VIDEO Doru Vișan, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, la Conferința InvesTenergy: Cărbunele este strategic, dar închidem minele ineficiente

Cărbunele este strategic, dar închidem minele ineficiente, a declarat Doru Vișan, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, la Conferința anuală InvesTenergy cu tema „R-evoluție în energie. Decizii pentru viitor”.

Potrivit Strategiei aprobate de Ministerul Energiei, Complexul Energetic Hunedoara va rămâne cu două mine – Livezeni și Vulcan – și două grupuri energetice (grupul 4 de la Paroșeni și grupul 3 de la Deva). Minele Lupeni și Lonea se vor închide de anul viitor pentru a diminua pierderile companiei de stat. Salvarea celor două grupuri vine ca urmare a construirii de către Transelectrica a inelului de 400 kV în regiunea Banat, motiv pentru care până în anul 2024 este necesară o injecție de putere, asigurată de cele două grupuri.

Reprezentantul Ministerului Energiei a vorbit, la conferința InvesTenergy, despre minusurile acestui domeniu care poate fi ținut pe linia de plutire doar de un mix energetic echilibrat. Menținerea unui mix energetic diversificat, incluzând cărbunele este un obiectiv strategic, a afirmat Vișan.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *