Încep lucrările la gazoductul Tuzla-Podișor. Vicepremierul Marian Neacșu: Statul își îndeplinește ultima obligație pentru începerea exploatării gazelor din Marea Neagră

Publicat pe Categorii Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Încep lucrările la gazoductul Tuzla-Podișor. Vicepremierul Marian Neacșu: Statul își îndeplinește ultima obligație pentru începerea exploatării gazelor din Marea Neagră

Încep lucrările la gazoductul Tuzla-Podișor, care va face legătura între Neptun Deep și coridorul BRUA.

Noul ministru al Energiei, Sebastian Burduja, a semnat ordinul pentru începerea lucrărilor la gazoductul Tuzla-Podișor. „ Vorbim de o investiție strategică. Este un proiect amplu, 300 de kilometri, 478 de milioane euro (…) Va traversa județele Constanța, Călărași, Giurgiu și un număr mare de unități administrativ-teritoriale și va face legătura între resursele considerabile pe care România le are în Marea Neagră și sistemul național de transport. Aveți toată susținerea Ministerului Energiei pentru a continua efortul de extindere a conductelor magistrale, astfel încât să permitem conectarea la rețele de gaz a cât mai multor localități”, a declarat ministrul Sebastian Burduja, la ceremonia de semnare a ordinului.

Sursă foto: Financial Intelligence

„Suntem împreună, astăzi, la eveniment important, nu numai pentru industria energetică din România, ci, în general, pentru profilul investițional al statului român și apreciem că prin semnarea ordinului de începere a lucrărilor pentru gazoductul Tuzla – Podișor, statul român își îndeplinește practic ultima obligație legată de începerea exploatării gazelor naturale în perimetrele offshore ale Mării Negre”, a afirmat vicepremierul Marian Neacșu, prezent la ceremonia de semnare. “Este un proiect cu impact socio-economic major, care va duce la apariţia de noi locuri de muncă atât în perioada de implementare a proiectului, cât şi în perioada de operare.Va alimenta cu gaze circa 200.000 de locuitori şi sute de instituţii publice”, a mai spus Neacşu.

Ceremonia de semnare a ordinului de începere a lucrărilor la gazoductul Tuzla-Podişor a avut loc la Palatul Victoria.

Transgaz, OMV Petrom și Romgaz au semnat, în martie, un acord pentru dezvoltarea gazoductului Tuzla-Podișor, ce implică  investiții de 4 miliarde de euro.

,


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *