VIDEO InvesTenergy. Răzvan NICOLESCU, Partener Deloitte: România, la energie electrică, nu are un model de piață

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic VIDEO InvesTenergy. Răzvan NICOLESCU, Partener Deloitte: România, la energie electrică, nu are un model de piață

Speranta mea și cred, în anii ce urmează, tot mai mult într-un sistem energetic descentralizat, cu mai mulți producători independenți și cu mai multe organizații și persoane responsabile care vor lua securitatea energetică în mâinile proprii

Răzvan Nicolescu

“România, la energie electrică, nu are un model de piață. Nu știm cum va arăta această piață în 3-4 ani”, a declarat Dl Răzvan Nicolescu, Partener Deloitte România, fost Președinte al Agenției Europene de Reglementare în Energie, la Conferința anuală InvesTenergy, cu tema “Energie cu responsabilitate”. “Speranta mea și cred, în anii ce urmează, tot mai mult într-un sistem energetic descentralizat, cu mai mulți producători independenți și cu mai multe organizații și persoane responsabile care vor lua securitatea energetică în mâinile proprii”, a adăugat Nicolescu.

Producție video: Ba Da Media

Răzvan Nicolescu a făcut o radiografie tristă a sectorului energetic. „Statul, înafară de fonduri structurale, să investească în sectorul energetic?! O Doamne! Companiile de stat: 1. li se iau banii, 2.au conduceri mai mult interimare decât permanente, 3. conducerile permanente, de regulă, nu sunt sprijinite de către acționarul principal atunci când vin cu un proiect serios de investiții. Mai degrabă, investitorii străini vor să plece din România, decât să vină”, a spus Răzvan Nicolescu celor peste 150 de participanți la Conferința anuală InvesTenergy.

Fostul ministru al Energiei a semnalat că pe piața de energie și gaze nu există investiții decât în rețelele de transport și distribuție, cu investiții aproape de zero pe zona de producție. “Cred că ne îndreptăm către un sistem energetic în care cât mai multe persoane fizice și juridice, folosind noile dezvoltări tehnologice apărute, își vor lua destinele în propriile mâini și își vor asuma securitatea energetică singuri”, a precizat Nicolescu.

România își va îndeplini angajamentele în ceea ce privește promovarea energiei regenerabile, în contextul în care mai multe țări UE nu vor reuși acest lucru, a subliniat Răzvan Nicolescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *