VIDEO Martin Moise, REPOM/PATRES, Conferința InvesTenergy: Regresul afectează cea mai tânără și promițătoare piață: cea a energiei verzi!

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal VIDEO Martin Moise, REPOM/PATRES, Conferința InvesTenergy: Regresul afectează cea mai tânără și promițătoare piață: cea a energiei verzi!

După ce energia regenerabilă a pus sistemul energetic pe picioare, se vede acum în cea mai neagră perioadă din ultimii ani.  În acest moment, mixul energetic din România este bine echilibrat datorită investițiilor făcute în ultimii ani în turbine eoliene și panouri solare. Avem 5000 de MW putere instalată în regenerabile, o cifră la care puțini visau în urmă cu 11 ani, când începeau primele proiecte. Investitiile însumează 8 miliarde de euro, fiind cele mai mari făcute în energie după Revoluția din 1989.

Chiar dacă în acest moment nu suntem dependenți de nicio sursă de producere a energiei, iar piața funcționează și este transparentă, regresul afectează chiar cea mai tânără și promițătoare piață: cea a energiei verzi, a declarat Martin Moise, Director General REPOM, Vicepreședinte PATRES, la Conferința InvesTenergy cu tema “R-evoluție în energie. Decizii pentru viitor.

Martin Moise consideră că situația din piață s-ar putea îmbunătăți odată cu adoptarea normelor legislative care creează o piață anonimă a certificatelor verzi (CV). “În 2016, doar 0,06% din certificatele verzi au fost tranzacționate pe piața centralizată dedicată acestora, lucru anormal… Sperăm în adoptarea pieței anonime cât mai rapid”, a precizat reprezentantul PATRES.

Alte aspecte evidențiate de Martin Moise la Conferința InvesTenergy pentru sectorul regenerabilelor:

  • Avansul tehnologic va putea reduce costul investițiilor în energia regenerabilă, care este și o energie ieftină. Anul acesta prețurile energiei regenerabile au atins, într-o perioadă scurtă, valori negative în țări precum Germania;
  • Concepte inovative, precum cel de cuplare a mai multor producători în centrală virtuală, pot duce la scăderea dezechilibrelor din producția de energie în piață.

Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *