Viitorul energiei în viziunea copiilor – un exercițiu de eficiență energetică. Eveniment la Palatul Parlamentului

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Viitorul energiei în viziunea copiilor – un exercițiu de eficiență energetică. Eveniment la Palatul Parlamentului

Evenimentul „Viitorul energiei în viziunea copiilor – un exercițiu de eficiență energetică”, Ediția a III-a, a reunit, la Palatul Parlamentului, aproximativ 100 de elevi și lucrările acestora, machete și desene, care au avut, în prim-plan, măsuri de eficiență energetică în sectorul clădirilor. Scopul evenimentului este acela de a conștientiza avantajele pe care renovările la standarde nZEB, și mai apoi ZEB, le pot avea asupra unităților de învățământ și a tuturor clădirilor în ansamblu.

Oana-Marciana Özmen, deputat PNL: Cu prilejul Zilei Mondiale a Eficienței Energetice, am organizat ediția din acest an a evenimentului împreună cu domnul Virgil Popescu, președintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologigic, domnul Bende Sándor, președintele Comisiei pentru industrii și servicii, doamna Biró Rozália-Ibolya, președinta Comisiei pentru politică externă și Subcomisiei  dezvoltare durabilă a Camerei Deputaților, precum și domnul Cristian-Augustin Niculescu-Țâgârlaş, președinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului. Pentru implicare și contribuțiile aduse, le mulțumesc colegilor mei parlamenatari din cadrul Grupurilor PNL, PSD și UDMR.

Ediția actuală este una de amploare datorită interesului crescut din partea elevilor expozanți ,care au venit cu lucărările lor realizate în școli, precum cele din proiectul ”Smart House” al elevilor de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, coordonați de domnul profesor Claudiu Isarie. Implicarea copiilor din județul Teleorman atestă un grad ridicat de interes privind măsurile de eficiență energetică, după cum se întâmplă și în București, Sectorul 6 fiind un promotor al clădirilor sănătoase, aspect promovat în anii anteriori prin Caravana Retrofit și personajul Nzebi.

În contextul necesității măsurilor de eficiență energetică la scară cât mai largă, evenimentul își propune să aducă în prim plan lucrări ale elevilor care reușesc, prin exerciții de imaginație, să redea caracterul sustenabil clădirilor prin folosirea tehnologiilor și materialelor de construcții prietenoase cu mediul înconjurător. Copiii s-au bucurat, de asemenea, de tehnologiile viitorului prezente la eveniment, prin proiectul Smart Lab implementat de Primăria Sector 6, București.

La eveniment au participat Christian Plate, Însărcinat cu afaceri, Ambasada Republicii Federale Germania în România, Radu Dudău, director, Energy Policy Group, E.S. Roberto Musneci, ambasador al Ordinului Suveran de Malta în România, Ana Cătăuță – membru al Comisiei pentru Industrii și Servicii, Florin-Alexandru Alexe, membru al Comisiei pentru industrii și servicii, Cristian Valer Beseni, secretar de stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Anca Hendea, secretar de stat, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Maria Stoian, membru al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, Lucian Dubălaru, consilier local Primăria Sector 6 București și Claudiu Isarie, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 București și Energy Policy Group, asociație care derulează cu succes proiecul România Eficientă, și reprezintă o modalitate de creștere a gradului de conștientizare asupra impactului benefic pe care îl au măsurile de eficiență energetică în sectorul clădirilor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *