Vincenzo Ranieri, e-distribuzione – confirmat președinte al Entității operatorilor de sisteme de distribuție din UE

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Vincenzo Ranieri, e-distribuzione – confirmat președinte al Entității operatorilor de sisteme de distribuție din UE

Adunarea Generală a Entității EU DSO, noua asociație a operatorilor de sisteme de distribuție (DSO) a energiei electrice europeni, s-a reunit printr-o platformă virtuală și l-a confirmat oficial pe Vincenzo Ranieri (e-distribuzione, Italia) în calitate de președinte al Entității și Consiliului de Administrație.

Reuniunea a urmat primei adunări generale constitutive, care a avut loc pe data de 8 iunie, când membrii și-au exprimat alegerile privind componența Consiliului de Administrație al Entității și au aprobat documentele statutare, precum și bugetul anual. Cei peste 700 de DSO care s-au alăturat reuniunii (direct sau prin reprezentanți) au aprobat, de asemenea, planul de lucru pentru 2021, care conține prioritățile operaționale imediate pentru entitate, cu scopul de a asigura continuitatea cu privire la aspecte relevante, cum ar fi securitatea cibernetică, flexibilitatea și accesul la date.

Vincenzo Ranieri a comentat: „Sunt mândru că am primit încrederea colegilor mei și onorat că pot să servesc în calitate de prim președinte al Entității EU DSO care ia ființă într-un moment de transformări fără precedent pentru sectorul energetic și pentru întreaga societate. Decarbonizarea și descentralizarea producției de energie electrică, electrificarea consumului și digitalizarea serviciilor necesită acțiuni îndrăznețe și concrete din partea operatorilor de sisteme de distribuție, care pot contribui la o societate europeană complet decarbonizată până în 2050.”

Adunarea Generală a aprobat, de asemenea, procesul de înființare a grupurilor de experți și a acordat un mandat Consiliului de Administrație pentru elaborarea unui memorandum de înțelegere (MoU) cu ENTSO-E, primul dintr-o serie de colaborări constructive cu alte organisme relevante.

EU DSO Entity este o asociație de experți care consolidează cooperarea dintre operatorii de sisteme de distribuție de energie electrică la nivel european. EU DSO Entity a fost înființată legal prin Regulamentul (UE) 2019/943 privind piața internă de energie electrică. Este un organism care promovează cooperarea între toți operatorii de sisteme de distribuție a energiei electrice la nivel european, indiferent de dimensiunea și tipul acestora, și care lucrează în interesul comun european.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *