Viorel Tudose prezintă un scenariu optimist: Intenția Getica 95 este să iasă din insolvență la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Este doar o problemă de lichiditate și este o problemă temporară!

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Viorel Tudose prezintă un scenariu optimist: Intenția Getica 95 este să iasă din insolvență la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Este doar o problemă de lichiditate și este o problemă temporară!

“Eu nu prea mai vreau să vorbesc cu presa, pentru că sunt total dezamăgit de ce scrie presa. O să fac o conferință de presă, în care o să demonstrez și o să scot în evidență toate minciunile pe care presa le-a spus în ultimele 3-4-5 săptămâni referitor la Getica 95”

Viorel Tudose, asociat unic și administrator Getica 95 Com

Optimism mare pe proprietarul Getica 95 Com. Vrea să scoată compania din insolvență în 3 luni! “Intenția Getica 95 este să iasă din insolvență la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, când va face toate încasările și viața va reintra în normal. Așa sperăm noi, dar nu știu ce intenție au alții…”,  a declarat Viorel Tudose, asociat unic și administrator al companiei.

Getica 95 are doar o problemă de lichiditate și este o problemă temporară, din cauza faptului că diverse autorități ale statului român sau companii care au ca acționariat majoritar statul român nu au achitat în timp util facturile către societatea Getica 95, a explicat acesta.

Întrebat dacă Getica 95 mai este sponsor principal la FC Argeș, Tudose și-a exprimat dezamăgirea față de ce scrie presa referitor la insolvența companiei.  “Eu știu că avem un contract în vigoare cu FC Argeș. Nu am ce să spun mai mult… Eu așa știu, dacă alții știu altceva, este problema lor…. Eu nu prea mai vreau să vorbesc cu presa, pentru că sunt total dezamăgit de ce scrie presa. O să fac o conferință de presă, în care o să demonstrez și o să scot în evidență toate minciunile pe care presa le-a spus în ultimele 3-4-5 săptămâni referitor la Getica 95. Ba că rafinăria Petromidia s-a oprit și explozia a fost provocată de furnizorul de energie Getica 95, ba că nu știu unde a sărit în aer nu știu ce cazan fiindcă Getica 95 nu știu ce a făcut. Domnilor, Getica 95 doar furnizează energie electrică, nu are treabă cu distribuția, nu are treabă cu nimic altceva! Sunt atâtea neadevăruri pe care presa le-a scris în ultimul timp și chiar nu vreau să mai comentez altceva… Dacă se știe că eu nu mai sunt la FC Argeș, probabil că așa este, dar eu astăzi știu că FC Argeș are un partener în Getica 95. Dacă nu se dorește, probabil că o să fiu anunțat pe cale oficială… “, a precizat Viorel Tudose, citat de jurnaluldearges.ro

Getica 95 Com a intrat în insolvență, după  ce Tribunalul Buzău a admis cererea companiei. Cel mai mare furnizor de energie de pe piața concurențială a depus un plan de reorganizare, având în continuare, drept de administrare, de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea.

Potrivit comunicării Tribunalului Buzău, debitorul şi-a declarat intenţia de a depune un plan de reorganizare, astfel că nu va dispune dizolvarea societăţii debitoare şi nu va ridica dreptul de administrare al acesteia,constând în dreptul de a-şi conduce activitatea,de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea. Creditorii care au depus cereri de deschidere a procedurii de insolvenţei a Getica sunt: Vis Solaris 2011 SRL, Elisolar SRL, Flavus Investiții SRL şi Banca Transilvania. Termenul-limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 13.08.2021.

Administratorul judiciar desemnat – Prime Insolv Practice va întocmi și prezenta judecătorului-sindic, până la data de 19.07.2021, un raport prin care să propună fie intrarea în procedură simplificată, fie continuarea perioadei de observaţie din procedura generală.

Ondrej Safar, CEZ România: De regulă, dacă majoritatea furnizorilor oferă un anumit preț și vine un alt jucător cu o ofertă mult mai bună, este ceva la mijloc

Întrebat despre situația actuală din piața energiei și impactul insolvenței Getica 95 Com, Ondrej Safar, Country Manager şi Preşedinte al Directoratului CEZ România, a declarat: “Nu există miracole. De regulă, dacă majoritatea furnizorilor oferă un anumit preț și vine un alt jucător cu o ofertă mult mai bună, este ceva la mijloc. O situație similară a fost în 2017. Acum însă creșterea prețului energiei este și mai abruptă ca în 2017. Evident că sunt participanți în piață care au probleme că nu fac hedging pe termen lung. Nu știu exact care va fi impactul, să vedem condițiile insolvenței”.

Există însă reguli clare. Clienții rămași fără furnizor trec la serviciu universal și pot alege un nou furniozr. Există un sisitem care acordă încredere clienților că vor fi alimentați cu energie, a subliniat Safar.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *