Virgil Metea, la șefia Romgaz încă 4 ani. Schimbare de ultimă oră: Gheorghe Gheorghe-Gabriel este noul Președinte al Consiliului de Administrație

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Virgil Metea, la șefia Romgaz încă 4 ani. Schimbare de ultimă oră: Gheorghe Gheorghe-Gabriel este noul Președinte al Consiliului de Administrație

Conducerea Romgaz anunță, printr-un raport transmis Bursei de Valori București, numirea lui Gheorghe Gheorghe-Gabriel în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al companiei și reînnoirea Contractului de mandat al Directorului General Virgil Marius Metea .

Gheorghe este din luna mai secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Anterior a fost Consilier Superior în Corpul de Control al ministrului Finanțelor; Vicepreședinte Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, în cadrul Secretariatului General al Guvernului; Șef Direcție Antifraudă – Anticorupție la Ministerul Economiei. Gheorghe a mai făcut parte din Consiliul de Administrație al FNGCIMM și a fost președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica.

Interesant este că decizia de schimbare a președintelui Consiliului de Administație vine la 3 săptămâni după ce a fost numit la șefia CA  Sebastian Gabriel Tcaciuc, care l-a înlocuit pe Dumitru Chisăliţă.

Din Consiliul de Administrație mai fac parte: Tcaciuc Sebastian Gabriel, Jansen Petrus Antonius Maria,  Buzatu Florin Dănuț, Stan Bogdan – Nicolae, Chirilă Alexandru și Metea Virgil Marius.

Consiliul de Administrație a aprobat și reînnoirea Contractului de mandat al Directorului General – Virgil Marius Metea pe o perioadă de patru ani, care conduce compania din 2013. Inginer de profesie, după absolvirea Institutului de Petrol și Gaze din Ploiești, a început activitatea în domeniul gazelor naturale în anul 1985, în cadrul Schelei de Foraj Tg. Mureș, unde a ocupat succesiv funcțiile de inginer, șef de secție și director tehnic până în anul 2001. Între anii 2001-2002 a fost șef serviciu dezvoltare în Regia Autonomă Romgaz. Ulterior, între 2002 și 2013, a activat în domeniul distribuției gazelor naturale, ocupând următoarele funcții de conducere: Director Dezvoltare Distrigaz Nord SA, Director General Distrigaz Nord SA, Director General Adjunct și Director General EON Gaz România, Director General EON Gaz Distribuție și Director General EON Moldova Distribuție.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *