Virgil Popescu, anunț de ultimă oră: Am decis să nu mai continui ca ministru al Energiei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Virgil Popescu, anunț de ultimă oră: Am decis să nu mai continui ca ministru al Energiei

Se încheie o perioadă tumultoasă, intensă și plină de provocări pentru mine. Am decis să nu mai continui ca ministru al Energiei, a anunțat Virgil Popescu, pe pagina de facebook.

Prezentăm anunțul: Vreau să le mulțumesc tuturor pentru suportul pe care mi l-au acordat pe parcursul a peste 3 ani și jumătate: președintele Klaus Iohannis, președintele PNL Nicolae Ciucă, colegii de partid, de la centru și liberalii mehedințeni, echipa din minister, colegii din Guvern și Parlament, colaboratori, parteneri din UE, parteneri din SUA, parteneri internaționali și cetățeni.

A fost o perioadă intensă, plină de provocări în domeniul energiei, am trecut prin cea mai cruntă criză energetică, război la granițe, dar am trecut cu bine. Cu toate acestea am dus înainte proiecte majore și cu impact foarte mare: dezvoltarea programului nuclear – unitățile 3 și 4, SMR; parteneriatul Romgaz – Petrom pentru extragerea gazelor din Marea Neagră; investițiile CEO; construcția viitoarei centrale de la Mintia; atragerea investițiilor din Fondul pentru Modernizare, din PNRR și multe altele.

De aceea am încredere că toate aceste proiecte începute vor fi duse la final de viitorul ministru, cu sprijinul prim – ministrului pentru că România trebuie și va fi independentă energetic. Voi fi aproape de viitorul ministru și îmi voi oferi sprijinul dacă mi-l va cere. Pentru că înainte de toate este importantă securitatea și independența energetică a țării noastre.

Anterior, fostul premier Nicolae Ciucă a anunțat că, „în cadrul negocierilor, s-a stabilit ca PNL să ofere un minister, iar PSD un altul; noi am oferit Energia”. UDMR ar fi renunțat la Ministerul Dezvoltării și se negociază în continuare pentru Ministerul Energiei și Ministerul Mediului, spun surse politice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *