Virgil Popescu: La Ministerul Energiei pregătim programe pentru eficiență energetică

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Virgil Popescu: La Ministerul Energiei pregătim programe pentru eficiență energetică

Este nevoie de o schimbare de comportament în ceea ce privește consumul de energie pentru a avea eficiență energetică, a declarat Virgil Popescu, ministrul interimar al Energiei, la conferința ”Standarde Nzeb – Eficiență Energetică și Materiale de Construcții” organizată de deputatul USR Oana-Marciana Özmen, secretar al Comisiei pentru Industrii și Servicii și Bende Sandor, președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii.

Trebuie să facem investiții în tehnologii care sporesc gradul de eficiență energetică, pentru a micșora pierderile, pentru a optimiza consumul.  La Ministerul Energiei pregătim măsuri pe termen pe mediu și lung, respectiv programe pentru eficiență energetică. Totodată, vom avea programe pentru a încuraja IMM-urile și companiile mari să folosească tehnologii moderne, pentru a-și monta panouri solare, cu scopul de a crește autoconsumul, a precizat Popescu.

De asemenea, programul Electic UP se apropie de finalizare. Au fost evaluate peste 2000 de firme, au fost transmise aproape toate proiectele tehnice pentru a fi finanțate. Și nu în ultimul rând, vom avea în Fondul de Modernizare, pe care îl operaționalizăm, fonduri pentru finanțarea unor tehnologii eficiente energetice, a mai spus Virgil Popescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.