Virgil Popescu: România este interesată să importe gaze din Republica Azerbaidjan

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Virgil Popescu: România este interesată să importe gaze din Republica Azerbaidjan

România este interesată să importe volume de gaze din Republica Azerbaidjan, având în vedere Parteneriatul Energetic Strategic consolidat dintre cele două țări, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, după întâlnirea cu Parviz Shahbazov ministrul Energiei din Republica Azerbaidjan.

Ministrul Popescu a reiterat că în actualul context de securitate Coridorul Sudic este un factor de consolidare a securității energetice europene și mai ales un instrument mult așteptat de diversificare a aprovizionării cu gaze, Azerbaidjanul și Europa fiind acum conectate cu o legătură energetică directă, sigură și fiabilă.

În cadrul întâlnirii a fost luat în considerare și proiectul de realizare a unui cablu submarin pentru transportul energiei electrice, pe sub Marea Neagră. Țara noastră a fost invitată să facă parte din grupul de lucru în curs de formare pentru demararea acestui proiect foarte important, a precizat Popescu.

Potrivit unei informări publicate pe pagina de facebook a ministrului Virgil Popescu, ministrul Parviz Shahbazov a subliniat importanța proiectului în ceea ce privește extinderea oportunităților de export de energie electrică între regiune și piața europeană și a subliniat potențialul și planurile Azerbaidjanului pentru exportul de „energie verde”. Ministrul azer a spus că proiectele și planurile de energie regenerabilă în derulare legate de realizarea potențialului de energie eoliană offshore pot face din Azerbaidjan un partener important și în exportul de energie electrică și hidrogen, care vor fi produse din surse de „energie verde”, în cooperare cu Europa. Totodată, am făcut schimb de opinii cu privire la alte perspective ale cooperării energetice bilaterale, inclusiv în domeniul energiei nucleare.

La întâlnire au mai participat din partea României Ana Birchall reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale – Nuclearelectrica, Ion Sterian – director general Transgaz, Aristotel Jude – director general Romgaz și Răzvan Popescu – director economic Romgaz.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.