Volintiru a prezentat proiectele Romgaz la “Ziua Energiei în Europa”

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Volintiru a prezentat proiectele Romgaz la “Ziua Energiei în Europa”

„Romgaz îşi consolidează poziţia nu doar la nivel local ci şi la nivel regional. Ne vom concentra în perioada următoare pe două obiective majore: pe identificarea zăcămintelor onshore care să înlocuiască actualele exploatări şi pe diversificarea energetică”, a declarat Adrian Volintiru, Director General Romgaz, cu ocazia “Zilei Energiei în Europa”, eveniment organizat de Comisia Europeană, la Bruxelles.

Eficienţa energetică, reglementările specifice şi inovarea sunt pilonii cheie pentru dezvoltarea cooperării transfrontaliere în domeniul energetic. Aceasta este principala concluzie desprinsă la evenimentul organizat de CE. Cooperarea regională este esențială pentru a identifica cele mai bune soluții şi proiecte în special în zona de securitate energetică. Asigurarea interconectivității oferă posibilitatea dezvoltării de parteneriate durabile între țările membre UE. În acest sens, în cadrul dezbaterii de la Bruxelles a fost menţionat coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria, Faza 1 (BRUA – Faza 1) unde România este parte, proiect susţinut de Comisia Europeană, important la nivel naţional şi regional pentru că duce la diversificarea surselor de gaze, se precizează într-un comunicat transmis de Romgaz.

“Avem așteptări mari în legătura cu participarea statelor membre ale UE la elaborarea politicilor de eficienţă energetică – în special în domeniul reducerii emisiilor de carbon, dar şi pentru dezvoltarea de proiecte majore care să ajute Europa să-şi atingă potenţialul”, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil cu Uniunea Energetică, dl Marcos Sefcovic.

Directorul general al Romgaz a vorbit despre importanţa companiei în contextul actual al dezvoltării regionale cât şi de despre proiectele importante pe care compania le are în vedere în următoarea perioadă.   “Pentru ca tema acestei conferinte este cooperarea transfrontalieră, avem ca şi direcții strategice de dezvoltare: eoliene, gazul comprimat, o nouă centrală electrică, descoperirea de zăcăminte noi și nu în ultimul rând operaţunile off shore din Marea Neagră. Ne intereseaza prezentul şi viitorul şi cred că doar investind masiv în proiecte de anvergură, putem deveni competitivi la nivel regional şi un partener de încredere în a această zonă a Europei”, a adăugat Adrian Volintiru.

El a vorbit şi despre Industria de petrol şi gaze ca fiind o industrie matură, dar profitabilă, gazelle naturale jucând în continuare un rol important în balanţa energetică mondială, europeană şinaţională. Pentru satisfacerea cererii crescânde de gaze naturale (creştere de 44% la nivelul anului 2035) este necesar un efort investiţional considerabil atât în domeniul explorării resurselor, unde sunt necesare investiţii cu un grad de risc ridicat, cât şi investiţii pentru exploatarea rezervelor şi aducerea lor în piaţă. Inovarea tehnologică va continua să aibă un impact major asupra acestei industrii, atât din punct de vedere al exploatării rezervelor actuale cât şi al descoperirii de noi resurse, convenţionale şi/sau neconvenţionale, şi punerea în exploatare a acestora.

Conferința la nivel înalt urmărește să reunească mai mult de 100 de părți interesate din instituțiile europene, administrațiile naționale, companiile energetice și cele energo-intensive, academicieni, experți și jurnaliști din UE-11, pentru a încuraja schimbul de idei între participanți și pentru a consolida o platformă energetică regională. CEDE 2018 beneficiază de sprijinul Fondului Internațional Vișegrad și se desfășoară sub auspiciile Președinției slovace a Grupului de la Vișegrad.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *