Adrian Volintiru, CEO Romgaz, despre centrala termoelectrică de la Iernut: Trebuie să fie funcțională până pe 26 decembrie 2020

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Adrian Volintiru, CEO Romgaz, despre centrala termoelectrică de la Iernut: Trebuie să fie funcțională până pe 26 decembrie 2020

Ultima oră: Romgaz anunță, printr-un raport transmis BVB, că a încheiat un act adițional la contractul de achiziţie publică având ca obiect executarea proiectului la cheie ˮDezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gazeˮ. A fost modificată durata contractului de lucrări nr.13384/31.10.2016, după cum urmează: ˮTermenul de finalizare a lucrărilor este de 47 de luni de la data intrării în vigoare a Contractului conform articolului 13.1(1), respectiv până la 26 decembrie 2020ˮ

  • O veste bună: este implicat în proiect, într-un acord tripartit, și gigantul american General Electric

Noua centrală termoelectrică de la Iernut va fi finalizată până la sfârșitul lunii decembrie anul acesta, dă asigurări Adrian Volintiru, Director General al Romgaz. “Trebuie ca la sfârșitul lui decembrie centrala să fie funcțională”, a declarat Volintiru într-o conferință de presă on-line.

Un motiv pentru care s-a întârziat cu lucrările este, în această perioadă de urgență și alertă, în șantier nu au putut fi mai mult de 220 de persoane, deși în mod obișnuit lucrează 600 de persoane. Un alt motiv îl reprezintă problemele financiare ale contractorilor. Căutăm să îi ajutăm să obținem finanțări, cât și ce putem ca și companie de stat, a spus CEO-ul Romgaz, subliniind faptul că Centrala de la Iernut este o investiție la cheie și că Romgaz și-a plătit facturile și a creat condițiile de  lucru. Vestea bună este că este implicat într-un acord tripartit și General Electric, ceea ce reprezintă un mare plus pentru proiect, a afirmat Volintiru.

În acest moment, lucrările sunt finalizate în proporție de 90-92%. Urmează să se realizeze instalațiile electrice, cablaje. Este timp pentru asta până la finele anului, ne confirmă acest lucru și General Electric, a mai spus Volintiru.

Romgaz anunță, printr-un raport transmis BVB, că a încheiat un act adițional la contractul de achiziţie publică având ca obiect executarea proiectului la cheie ˮDezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gazeˮ. A fost modificată durata contractului de lucrări nr.13384/31.10.2016, după cum urmează: ˮTermenul de finalizare a lucrărilor este de 47 de luni de la data intrării în vigoare a Contractului conform articolului 13.1(1), respectiv până la 26 decembrie 2020ˮ.

Centrala de la Iernut ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale, dar au apărut întârzieri urmare a unor neînțelegeri între parteneri și a majorării salariilor în construcţii în baza OUG 114. ANRE a prelungit valabilitatea autorizației acordată Romgaz pentru realizarea Centralei Termoelectrice de la Iernut. Contractul,  în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, a fost încheiat, în 2016, de Romgaz cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.