Volintiru, Romgaz despre noua centrală termoelectrică de la Iernut: Lucrăm să fie gata până la 27 decembrie anul acesta

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Volintiru, Romgaz despre noua centrală termoelectrică de la Iernut: Lucrăm să fie gata până la 27 decembrie anul acesta

Noua centrală termoelectrică de la Iernut – lucrăm să fie gata până la ultimul termen avansat, respectiv 27 decembrie anul acesta, a declarat Adrian Volintiru, Director General al Romgaz , la Romanian International Gas Conference, eveniment organizat de Energy Policy Group (EPG).

„Vedem anumite recuperări  în întârzieri, suntem în discuții  aprofundate cu reprezentanții ai băncilor și partenerii  din consorțiu, să vedem cu ce putem să îi ajutam. Centrala de la Iernut este o investiție la cheie, Romgaz și-a plătit facturile și a creat condițiile de  lucru”, a precizat Volintiru.

Centrala de la Iernut ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale, dar au apărut întârzieri urmare a unor neînțelegeri între parteneri și a majorării salariilor în construcţii în baza OUG 114. ANRE a prelungit valabilitatea autorizației acordată Romgaz pentru realizarea Centralei Termoelectrice de la Iernut. Contractul,  în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, a fost încheiat, în 2016, de Romgaz cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *