Vrem investiții în energie? Șefii a două companii spun lucrurilor pe nume. Badea, Hidroelectrica: “Un preţ mic al energiei nu susţine investiţiile”. Stroe, MET România Energy: “Dacă facem, vorbim despre un viitor, dacă nu, nu mai vorbim nimic”

Publicat pe Categorii Esential, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Vrem investiții în energie? Șefii a două companii spun lucrurilor pe nume. Badea, Hidroelectrica: “Un preţ mic al energiei nu susţine investiţiile”. Stroe, MET România Energy: “Dacă facem, vorbim despre un viitor, dacă nu, nu mai vorbim nimic”

Dacă vrem investiţii în energie, acestea trebuie susţinute de un tarif corect şi de mecanisme de finanţare, a declarat Bogdan Badea, Președinte Directorat Hidroelectrica, la Conferința organizată de Focus Energetic pe tema investițiilor. Trebuie şi un pic de curaj în a spune lucrurilor pe nume, a completat acesta, cu următorul mesaj: ”Un preţ mic al energiei nu susţine investiţiile. Investiţiile se fac cu un preţ corect al energiei electrice şi noi considerăm că cel mai bun indicator pentru un preţ corect este piaţa liberă. Preţul energiei plătite de consumatorii finali nu poate să fie în acelaşi timp şi mic, şi să acopere investiţiile necesare în sectorul energetic, iar diferenţa este la nivelul unui pachet de ţigări”.

Dacă vă uitaţi în factura dumneavoastră, fiecare dintre noi dacă se uită acasă, 10% din factura de energie poate în procente pare foarte mult, dar în realitate… eu nu sunt fumător, dar mereu dau drept exemplu un pachet de ţigări, dar e mai scump pachetul de ţigări, a mai spus Badea, citat de Agerpres. El a explicat că proiectele noi de investiţii se pot finanţa o parte din tarifele plătite de consumatori şi o parte prin granturile oferite de Comisia Europeană.

Și Petre Stroe, CEO MET Romania Energy  a transmis următorul mesaj cu privire la investiții în cadrul conferinței Focus Energetic:  “Nevoia de investiții și realizarea lor sunt în cel mai prielnic moment acum. Dacă o facem, vorbim despre un viitor, dacă nu, nu mai vorbim nimic”.

Un suporter al investițiilor, Stroe a declarat: “E mai bine să iei o decizie, chiar greșită, o poți corecta, pe când dacă nu iei o decizie, ești pierdut. Cred că e singura cale și la acest moment sunt dispus să urmez această cale care duce la o investiție, decât una confortabilă, care înseamnă o poziție a mea într-o anumită companie, știm cu toții ca aceste poziții sunt vremelnice”.

MET Energy România a anunțat, de ceva vreme, că intenționează să investească într-o centrală pe gaze în cogenerare și un parc eolian. Decizia nu este încă aprobată de acționarii grupului MET.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *