WindEurope: Invesţiile eoliene, în scădere în Europa

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic WindEurope: Invesţiile eoliene, în scădere în Europa

Asociaţia WindEurope semnaleaza ca cheltuielile pentru noi capacităţi de producţie de energie eoliană în Europa au scăzut cu o cincime în 2017, până la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani. Potrivit asociatiei de profil, este un semn că sectorul reduce costurile şi devine mai eficient pe măsură ce guvernele reduc subvenţiile, transmite Reuters, scrie Agerpres.

 

Un raport anual publicat de WindEurope releva ca investiţiile în noi proiecte eoliene onshore şi offshore în Uniunea Europeană au scăzut cu 19% anul trecut, până la 22,3 miliarde euro, de la un nivel record de 27,5 miliarde euro în 2016.

In schimb, investiţiile mai mici efectuate în 2017 au finanţat construcţia unor noi capacităţi record de 11,5 Gigawaţi (GW, 1.000 MW), în creştere faţă de 10,3 GW în 2016. Practic, anul trecut costurile au scăzut la 1,9 miliarde euro pentru fiecare GW de noi capacităţi, de la 2,7 miliarde euro per GW în 2016.

În rândul ţărilor europene, Germania a fost cel mai mare investitor în energia eoliană în 2017, fiind responsabilă pentru 30% din investiţiile totale, urmată de Marea Britanie, cu 22%. În prezent, UE dispune de capacităţi totale instalate de producţie a energiei eoliene de 169.000 MW, care sunt devansate doar de capacităţile pe bază de gaze natural, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *