Ziua Mondială a Mediului: “Șapte miliarde de vise. O singură planetă. Consumă cu grijă”

Publicat pe Categorii Flux energetic, Mediu
Prima Pagina Actual Flux energetic Ziua Mondială a Mediului: “Șapte miliarde de vise. O singură planetă. Consumă cu grijă”

Peste 100 de țări, printre care și România, celebrează, în data de 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului, eveniment al cărui slogan este în acest an ‘Șapte miliarde de vise. O singură planetă. Consumă cu grijă’.

În România, Ziua Mondială a Mediului va fi marcată de o serie de acțiuni de informare, conștientizare și educație ecologică, derulate la nivel local și central. Astfel, WWF-România și partenerii săi îi așteaptă pe bucureșteni, pe 5 și 6 iunie, în Parcul Herăstrău, în Caravana Dunării, unde specialiștii și voluntarii organizației de mediu vor oferi mai multe informații despre speciile pe care le întâlnim de-a lungul Dunării, precum și despre amenințările actuale la adresa acestora. Caravana Dunării mai are programate opriri în Constanța (9 iunie), Tulcea (11 iunie) și Mahmudia (12 iunie), informează Agerpres.

Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov împreună cu Școala Gimnazială nr. 2 Jilava (județul Ilfov) organizează acțiuni de conștientizare în cadrul proiectului de parteneriat Educațional-Ecologic ‘Ocrotind natura, Ne ocrotim pe Noi Înșine” . Agenția Națională pentru Protecția Mediului /ANPM/ se prezintă cu un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului, în cadrul Muzeului Național de Geologie din București. Programul evenimentului cuprinde: proiecții de scurt-metraje tematice, activități dedicate copiilor la Atelierul de Creație al Muzeului Național de Geologie, precum și o festivitate de premiere pe secțiuni (desene, reportaje, fotografii).

Pe de altă parte, Coaliția pentru Mediu din România (CMR), alături de alte grupuri ale societății civile organizează, vineri, o serie de manifestări ce vizează stoparea tăierilor ilegale de pădure.

Sloganul sub care se vor derula acțiunile organizate, în 2015, în peste 100 de țări este: ‘Șapte miliarde de vise. O singură planetă. Consumă cu grijă’. Tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului atrage atenția asupra problemelor grave generate de consumul nesustenabil de materii prime și produse finite.

Datele existente la nivel mondial arată că, până în anul 2050, în cazul în care consumul și producția de bunuri rămân la actualul nivel, cu o populație ce ar putea crește la 9,6 miliarde de oameni, vom avea nevoie de trei planete pentru a susține modul nostru de viață și de consum, potrivit Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *