Zsolt Hernádi, reales Președinte al Grupului MOL

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Zsolt Hernádi, reales Președinte al Grupului MOL

MOL Plc. a organizat, la Budapesta, Adunarea Generală  Anuală.  Acţionarii au aprobat raportul Consiliului Director privind situaţia financiară pentru anul 2017 şi situaţia financiară consolidată.

Adunarea Generală a aprobat propunerea Consiliului de a plăti dividende în valoare de 94 miliarde HUF, o creştere semnificativă în comparaţie cu anul trecut. Dividendul de bază a crescut cu 9%, până la 85 HUF pe acțiune, de la 78,125 HUF pe acţiune anul trecut, se precizează într-un comunicat al companiei.

În plus, acționarii au aprobat dividendul special propus de Consiliul de Administrație pe fondul fluxurilor mari de numerar obținute în 2017. Dividendul total per acțiune, care reprezintă o majorare cu 50% a unei acțiuni de 42,5 HUF, a atins valoarea de 127,5 HUF pentru anul financiar 2017.

În aceași ședință, acționarii l-au reales pe Zsolt Hernádi membru al Consiliului Director, iar Zoltán Áldott și Prof. Dr. András Lánczi au fost desemnaţi membri ai Consiliului de Supraveghere. Acționarii au aprobat, de asemenea, alegerea lui Csaba Szabó în Consiliul de Supraveghere, în calitate de reprezentant al angajaților.

Zsolt Hernádi, Chairman &  CEO al Grupului MOL a declarat: “Aș dori să mulțumesc acționarilor noștri pentru participare şi pentru sprijinul acordat rezoluţiilor propuse de Consiliul Director. Sunt onorat să încep un nou mandat ca preşedinte al Grupului MOL. 2017 a fost un an cu rezultate foarte bune, un an în care am lucrat intens pentru transformarea strategică a business-ului nostru pentru ce va urma dincolo de era comercializării carburanţilor, oferind în același timp rezultate financiare și operaționale extraordinare. Avem un cadru financiar puternic care ne va permite să continuăm în 2018 transformarea afacerii noastre și să creștem treptat randamentele pentru acționarii noștri în următorii ani”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *