17 reactoare nucleare, închise în Franța până în 2025

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic 17 reactoare nucleare, închise în Franța până în 2025

 

Până  în anul 2025 în Franța s-ar putea închide 17 reactoare nucleare, pentru a reduce la 50% proporția energiei nucleare în producția totală de electricitate din țară, potrivit declarațiilor ministrului Tranziției Ecologice, Nicolas Hulot, citat de AFP.

“Începând din momentul în care am confirmat că, practic, proporția energiei nucleare va fi de 50% din producția de electricitate, oricine poate să îi dea seama că, pentru a respecta acest obiectiv, vom închide un număr de reactoare, nu un singur reactor.  Va fi vorba, poate, de până la 17 reactoare, trebuie să vedem”, a afirmat Hulot, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “17 reactoare nucleare, închise în Franța până în 2025”

  1. Este o discute ca „s-ar putea inchide”. Cu certitudine de la discutie pana la inchidere este drum lung. Discutia s-a produs datorita presiunilor pentru reducerea procentului nuclear in Franta. In acest moment nu exista alte surse de generare care sa inlocuiasca aceste grupuri. Inchiderea presupune dezafectare si decontaminare care au niste costuri importante care trebuie privite cu atentie si responsabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *