ACER suspendă procesarea cererilor în curs pentru înregistrarea mecanismelor de raportare conform REMIT

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic ACER suspendă procesarea cererilor în curs pentru înregistrarea mecanismelor de raportare conform REMIT
  • Potrivit informării Agenției, publicată de OPCOM, au fost înegistrate până în prezent 120 părți raportoare ca RRM, fiind raportate peste 3.000.000 de înregistrări ale tranzacțiilor în medie pe zi. Orice înregistrare ulterioară a RRM-urilor ar depăși numărul de mecanisme de raportare înregistrate preconizate în propunerea legislativă a Comisiei Europene privind REMIT

OPCOM informează că Agenția pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din domeniul energiei (ACER) a decis să suspende, cu efect imediat, procesarea cererilor în curs pentru înregistrarea părților raportoare ca mecanisme de raportare înregistrate (RRM). Motivul care a determinat această decizie: un nivel de resurse inadecvat raportat la volumul de lucru solicitat, în special în ceea ce privește activitățile sale în temeiul Regulamentului privind integritatea și transparența pieței angro de energie (REMIT).

Potrivit informării transmise, ACER a înregistrat până în prezent 120 părți raportoare ca RRM, raportând peste 3.000.000 de înregistrări ale tranzacțiilor în medie pe zi. Orice înregistrare ulterioară a RRM-urilor ar depăși numărul de mecanisme de raportare înregistrate preconizate în propunerea legislativă a Comisiei Europene privind REMIT, se precizează în comunicarea AFEER. Numărul de RRM-uri înregistrate depășește deja cu mult numărul de mecanisme de raportare aprobate în alte regimuri europene și naționale de raportare a tranzacțiilor. Cu toate acestea, ACER se confruntă încă cu o serie de noi cereri de înregistrare ca RRM, dar îi lipsesc resursele umane pentru a procesa aceste cereri.

În opinia ACER, există o necesitate limitată de înregistrare de RRM-uri suplimentare, deoarece mai mult de 14.000 de participanți la piață înregistrați la autoritățile naționale de reglementare pot alege deja dintre cele 120 de RRM-uri înregistrate, inclusiv RRM-uri terțe părți care oferă servicii de raportare participanților la piață, pentru a raporta în numele acestora.

Agenția poate relua prelucrarea cererilor de îndată ce resursele suplimentare necesare devin disponibile.Pentru a menține un nivel acceptabil al standardelor operaționale privind punerea în aplicare a REMIT, în ultimii ani, Agenția a desfășurat o amplă reprioritizare a activităților sale în ceea ce privește raportarea datelor pentru a limita impactul asupra colectării continue, gestionării și partajării de date de înaltă calitate conform REMIT în modul cel mai eficient și eficace cu resursele umane disponibile.

(sursa OPCOM: ACER Infoflash 18 November 2019)


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *