Acționarii au aprobat investiții la SNN de 2,29 miliarde lei în următorii 5 ani. Chinezii, scoşi oficial din proiectul reactoarelor 3 şi 4

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Acționarii au aprobat investiții la SNN de 2,29 miliarde lei în următorii 5 ani. Chinezii, scoşi oficial din proiectul reactoarelor 3 şi 4

Acționarii, întruniți în data de 12 iunie, au aprobat Strategia de Investiții a SN Nuclearelectrica pentru perioada 1 iulie 2020 – 1 iulie 2025 elaborată în conformitate cu Ordinul Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) nr. 893/16.04.2020. Valoarea estimată a proiectelor de investiții, aferente perioadei 2020-2025, conform strategiei si etapelor de realizare, este de 2,29 miliarde de lei.

Strategia conține proiecte investiționale care urmează a fi derulate în perioada 1 iulie 2020 – 1 iulie 2025, modernizările activelor actuale aflate în funcțiune, precum și termene de realizare asumate, costul estimativ pentru fiecare investiție și sursele de finanțare indicate.

Oficial, Nuclearelectrica îți ia adio de la partenerii chinezi de la China General Nuclear Power (CGN).  În cadrul AGEA, acționarii au aprobat punctele introduse pe ordinea de zi de către acționarul majoritar Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Astfel, a fost abrogate Strategia de continuare a Proiectului Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavodă prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2014) precum și a Strategiei revizuite de continuare a Proiectului prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2018).

Consiliul de Administrație al SNN a fost mandatat să inițieze procedurile/demersurile/acțiunile privind încetarea negocierilor cu CGN, precum și încetarea efectelor juridice (prin acordul părților, denunțare etc) a următoarelor documente: “Memorandumul de Înțelegere privind dezvoltarea, construirea, operarea și dezafectarea Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavoda (MoU) și  Acordului Investitorilor în forma preliminară. Totodată, CA a fost mandatat să inițieze demersurile necesare pentru analiza și cristalizarea opțiunilor strategice privind construcția de noi capacități de producție de energie electrică din surse nucleare.

Citește și:

În ceea ce privește acțiunile viitoare, respectiv demersurile de continuare a Proiectului Unitățile 3 și 4, în conformitate cu obligatiile aferente statutului de companie listată şi ale Actului Constitutiv, SNN va informa și va supune votului acționarilor săi orice astfel de demers, în deplină transparență a modului de gestionare a responsabilităților ce revin organelor statutare ale SNN, se precizează într-un comunicat al companiei transmis BVB.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.