Acționarii au aprobat listarea la bursă a Hidroelectrica. Ofertă publică secundară reprezentând până la 19,94% din totalul acţiunilor emise de societate, realizată de Fondul Proprietatea

Publicat pe Categorii Business, Esential, Flux energetic, Furnizare / Distributie / Transport, Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Acționarii au aprobat listarea la bursă a Hidroelectrica. Ofertă publică secundară reprezentând până la 19,94% din totalul acţiunilor emise de societate, realizată de Fondul Proprietatea

Acționarii Hidroelectrica au aprobat listarea la bursă a companiei. Acționarii au aprobat astăzi, 31 martie, prin Hotărârea AGEA nr. 3 declanşarea admiterii la tranzacţionare (“Listarea”) a acţiunilor emise de S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. pe Bursa de Valori Bucureşti, ca urmare a unei oferte publice secundare având drept obiect acţiuni ale S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. reprezentând până la 19,94% din totalul acţiunilor emise de societate, realizată de Fondul Proprietatea S.A.

”Salutăm decizia acționariatului de listare a companiei Hidroelectrica la bursă și suntem pe deplin pregătiți să ducem la îndeplinire această hotărâre. Este un pas natural pentru o companie de talia Hidroelectrica, o etapă nouă pe care o anticipăm și așteptăm de multă vreme. Suntem convinși că listarea va duce la consolidarea poziției societății și la transparentizare suplimentară și, de asemenea, va contribui serios la creșterea gradului de lichiditate al BVB, cu implicații pozitive asupra economiei naționale. Aș vrea să subliniez faptul că listarea deschide noi oportunități, inclusiv pentru românii care își doresc să cumpere și să dețină acțiuni la una dintre cele mai solide companii cu capital majoritar de stat”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Și Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitate de administrator de fond de investiții alternative și administrator unic al Fondul Proprietatea, a informat acționarii că, în data de 31 martie 2022, adunarea generală a acționarilor S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. a aprobat inițierea listării acțiunilor Companiei la Bursa de Valori București, ca urmare a unei oferte publice având ca obiect acţiuni ale Companiei deținute de Fond.

Aprobarea este o evoluție pozitivă, deoarece permite Fondului să exploreze, împreună cu consilierii care urmează să fie numiți în acest proces, o gamă mai largă de opțiuni cu privire la o potențială valorificare totală sau parțială a participației sale în Companie, se precizează în informarea trnasmisă BVB.

Fondul deține în prezent 19,94% din capitalul social emis al Companiei (reprezentând 66,15% din valoarea VAN a Fondului la 28 februarie 2022).

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranta națională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *