Acționarii Nuclearelectrica, solicitați să aprobe reînnoirea mandatelor celor 6 administratori pentru încă 4 ani

Publicat pe Categorii Energie, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Energie Hidro si nucleara Acționarii Nuclearelectrica, solicitați să aprobe reînnoirea mandatelor celor 6 administratori pentru încă 4 ani

Cei 6 administratori, cărora le expiră mandatele în aprilie 2017, vor să-și continue activitatea la Nuclearelectrica. Consiliul de Administrație al SN Nuclearelectrica cere astfel  aprobarea acționarilor, în AGOA convocată pentru data de 9 decembrie, pentru reînnoirea mandatelor administratorilor companiei pentru o perioadă de încă 4 ani

.Centrala-Nucleara-CernavodaLa Nuclearelectrica, sunt în lucru proiecte de anvergură, pe termen lung, pregătite de actuala echipă de conducere, situație în care se recomandă o continuitate a activității administratorilor, este argumentul de bază ce va fi adus în fața acționarilor.

Astfel, pe ordinea de zi a AGOA din decembrie, se propune acționarilor reînnoirea mandatelor administratorilor: Alexandru Săndulescu (Președinte  CA), Alexandru Alexe, Nicolae  Bogdan Stănescu, Dan Popescu, Daniela Lulache și Carmen Radu, începând cu data de 25.04.2017 pe o perioadă de 4 ani.

Totodată, se cere aprobarea acționarilor pentru indemnizația fixă lunară a membrilor neexecutivi ai CA , ce reprezintă de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal al societății, la nivel de clasă conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de INS. Membrii executivi ai CA ar urma să primească o indemnizație fixă lunară în valoare reprezentată de 6 ori media pe ultimele 12 luni ale câștigului mediu brut lunar menționat anterior.

În aceeași ședință ar urma să se aprobe și raportul asupra activității de administrație aferent trimestrului III al anului 2016.

După ce în primul trimestru a anului în curs a raportat un profit record, Nuclearelectrica a înregistrat o pierdere netă de 37.839 mii lei în semestrul întâi, urmare – în principal – a prelungirii  duratei opririi planificate a Unității 1 CNE Cernavodă. În Raportul semestrial se menționează că „efectele negative privind activitatea operațională pentru primul semestru al anului 2016 au fost anticipate încă din anul 2015 și bugetate corespunzator pentru anul 2016, fiind asumat de către Consiliul de Administrație și conducerea executivă un rezultat sub nivelul perioadei comparative, dar cu beneficii pe un orizont mediu și lung de timp”.

Acționarul majoritar al Nuclearelectrica este statul român, care deține o participație de 82,49% din totalul acțiunilor, în timp ce Fondul Proprietatea deține 9,09% din titluri.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.