Acționarii Romgaz au spus NU la achiziția de servicii juridice externe

Publicat pe Categorii Esential, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Esential Acționarii Romgaz au spus NU la achiziția de servicii juridice externe

Acționarii nu au aprobat achiziția de către S.N.G.N. „ROMGAZ” de servicii de consultanță, asistență și reprezentare juridică specializată externă, potrivit unei informări a companiei transmise BVB.

Romgaz

Argumentele aduse de reprezentanții Romgaz pentru necesitatea de a apela la serviciile unei case de avocatură nu au convins pe acționari, acest punct de pe ordinea de zi a AGEA, desfășurată în data de 23.09.2015, fiind respins cu 82,28% din totalul voturilor. Compania este implicată în 120 de litigii, cu o valoare totală de peste 900 milioane lei. Printre argumentele invocate se numără: complexitatea și importanța activității Romgaz; participarea în relații comerciale importante, asocieri interne sau internaționale; derularea unor investiții majore, de sute de milioane de euro; necesitatea reorganizării societății; dezvoltarea sau implicarea în activități off-shore; precum și pentru apărarea intereselor și respectarea drepturilor și obligațiilor Romgaz și ale acționarilor, societatea fiind listată la bursa de la București și Londra.

Cel mai mare producator și principal furnizor de gaze naturale din România are angajați consilieri juridici, însă în situații de excepție, cum sunt cele menționate anterior, se recomandă sprijin specializat în diferite domenii – fiscal, muncii – din partea unui cabinet de avocatură, se menționează în referatul pus la dispoziția acționarilor. Potrivit dispozițiilor OUG 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor și întărirea disciplinei financiare, companiile statului ce au angajați juriști nu pot achiziționa servicii juridice de consultanță, asistență, reprezentare decât în situații justificate cu aprobarea reprezentaților statului, respectiv acționarilor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *