Actorii pieței de energie, revoltați: O creștere de 12 ori a tarifului preceput de ANRE, de neacceptat!

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Actorii pieței de energie, revoltați: O creștere de 12 ori a tarifului preceput de ANRE, de neacceptat!

Majorarea considerabilă a tarifelor percepute de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE, așa cum prevede Programul de guvernare 2017 -2020, provoacă îngrijorare în sectorul energetic.

Titularii de licență care își  desfășoară activitatea în sectorul comercializării de energie electrică și gaze plătesc în prezent 0,08% din cifra de afaceri. “Tarifele percepute de ANCOM și ANRE se vor majora la 1% din cifra de afaceri”, scrie în Programul de guvernare. Tariful crește practic de peste 12 ori! De neacceptat o astfel de majorare, se revoltă actorii pieței de energiei.

Cum Guvernul nu are nicio atributie in stabilirea tarifelor percepute de ANRE, care este o instituție extrabugetară, așa cum a evidențiat președintele Niculae Havrileț, solicitat de Agerpres, rămâne de văzut ce decizie va lua Cabinetul Tudose. Între timp, actorii pieței de energie sunt pregătiți să conteste creșterea excesivă a tarifului perceput de ANRE, care în final se va regăsi în facturile românilor!

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *