ACUE: Avariile din reţele nu vor duce la creşteri ale tarifelor de distribuţie

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica ACUE: Avariile din reţele nu vor duce la creşteri ale tarifelor de distribuţie

Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE) susține că avariile din reţele sunt cuprinse în planurile de investiţii ale operatorilor de distribuție, astfel că nu vor conduce la creşterea tarifelor de distribuţie. ”Marea majoritate a lucrărilor de remediere a avariilor şi defecţiunilor provocate de fenomene meteo extreme, imprevizibile, se încadrează în categoria lucrărilor de investiţii, fiind cuprinse în planurile de investiţii ale operatorilor de distribuţie, aprobate de ANRE, şi în consecinţă nu conduce la creşteri ale tarifelor de distribuţie”, se precizează într-un comunicat transmis de ACUE.

Totodată, Federația a  anunţat că, anul trecut, companiile membre, care activează în domeniul transportului, distribuţiei şi furnizării energiei electrice şi distribuţiei şi furnizării gazelor naturale, au investit, în total, aproximativ 500 milioane de euro. Suma totală investită de membrii ACUE în perioada 2005-2016 este de circa 9,8 miliarde de euro.

Fenomenele meteo extreme, imprevizibile din ultima perioadă au provocat avarii importante, pe arii extinse, ale reţelelor de distribuţie a energiei electrice.”Distribuitorii de energie electrică fac în permanenţă analize pentru determinarea necesarului de lucrări şi a intervenţiilor urgente în funcţie de starea tehnică şi vechimea echipamentelor şi reţelelor de distribuţie şi execută lucrările necesare, de verificare, mentenanţă sau înlocuire a componentelor reţelei”, precizează ACUE

În comunicat se mai afirmă că reţelele de distribuţie din România necesită investiţii susţinute pentru a atinge un nivel de performanţă ridicat, în linie cu aşteptările consumatorilor, precum şi cu gradul de suportabilitate al acestora. ”Reducerea întreruperilor neplanificate, categorie în care se încadrează şi situaţiile consemnate zilele trecute în mai multe zone din ţară, reprezintă o prioritate pentru companiile de distribuţie. La acest capitol, au fost înregistrate progrese în ultima perioadă şi suntem convinşi că investiţiile prevăzute pentru anii următori vor continua să aducă îmbunătăţiri”, spun oficialii federaţiei.

Federaţia ACUE are 30 de membri, cu un număr total de circa 27.000 de angajaţi şi cu o cifră de afaceri anuală de peste 5,5 miliarde de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *