Administrator la Electrica, Victor Grigorescu – propus ministrul Energiei în cabinetul Cioloș

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Administrator la Electrica, Victor Grigorescu – propus ministrul Energiei în cabinetul Cioloș

Victor Vlad Grigorescu este propunerea premierului Dacian Cioloș pentru functia de Ministru al Energiei. De pe poziția de consilier al fostului ministru Răzvan Nicolescu, a fost numit administrator la Electrica, funcție pe care o deține de un an de zile. Reprezentanții Ministerului Energiei – ministrul Andrei Gerea și secretarul de stat Bogdan Badea – au criticat vehement activitatea membrilor CA Electrica, nemulțumiți de lipsa investițiilor în cadrul grupului, în condițiile în care banii obținuți la listare zac în conturi!

victor g

Cu tot scandalul iscat la Electrica, Grigorescu se bucură de aprecierea specialiștilor din sectorul energetic, susțin surse guvernamentale.

În replică la acuzele șefilor de la Ministerul pe care urmează să îl conducă, Grigorescu a evidențiat – într-o analiză a sectorului energetic în 2015, publicată în presă – lipsa strategiei energetice, precum și a soluțiilor viabile pentru companii energetice importante. El a blamat joaca de-a guvernanţa corporativă, pledând pentru eliminarea implicării politicului în decizii de afaceri ale companiilor unde statul este acţionar şi întărirea luptei împotriva corupţiei.

În perioada 2007-2011, Grigorescu a ocupat poziţia de secretar II în cadrul reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, cu responsabilităţi în domeniul politicii comerciale comune a UE. A reprezentat România în mai multe grupuri de lucru permanente la nivelul Comisiei Europene şi Consiliului UE, respectiv, Comitetul antidumping şi antisubvenţie. De asemenea, a fost expert în cadrul Ministerul Economiei şi Comerţului, în timpul mandatului lui Codruţ Şereş.

Grigorescu este licenţiat în drept al Universităţii Bucureşti, fiind specializat la Joint Vienna Institute în proceduri de soluţionare a diferendelor în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (în colaborare cu Secretariatul OMC).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *