Afacerea anului 2018 în energie este tot marca MET. După Repower, grupul achiziționează RWE Energie și intră în top 3 furnizori

Publicat pe Categorii Business, Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Afacerea anului 2018 în energie este tot marca MET. După Repower, grupul achiziționează RWE Energie și intră în top 3 furnizori
  • MET: Prin combinarea celor două portofolii – Repower și RWEE – MET va ajunge la o cotă de piaţă de aproape 10%, a treia poziție pe piața concurenţială de energie din România, cu un total de circa 5000 de puncte de consum

Afacerea anului 2018 în energie este realizată tot de MET. După ce în vara anului 2016 a preluat Repower România, MET anunță că a achiziționat RWE Energie România.

Grupurile MET și Innogy (ELMŰ-ÉMÁSZ) au semnat acordul privind achiziționarea de către MET a companiei RWE Energie (RWEE) România, deţinută de către Innogy. În urma acestei achiziţii, MET ajunge în top trei furnizori pe piaţa concurenţială de energie din România, se precizează într-un comunicat al companiei.

MET Group este prezent în România prin intermediul filialei sale, MET Romania Energy SA. Potrivit reprezentanților MET, această achiziție a RWEE reprezintă o oportunitate excelentă de a integra pe piața românească un portofoliu considerabil de furnizare energie electrica, cu potențialul de a realiza sinergii și de a extinde operațiunile Grupului MET în România. Prin combinarea celor două portofolii, MET va ajunge la o cotă de piaţă de aproape 10%, a treia poziție pe piața concurenţială de energie din România, cu un total de circa 5000 de puncte de consum, se subliniază în comunicat. Se face, totodată, precizarea că MET Group este hotărâtă să asigure continuitatea afacerilor și a serviciilor furnizate clientilor.

Activitatea principală a RWEE este furnizarea de energie electrică și gaze naturale clienților din mediul de afaceri din România, cu accent pe clienții IMM-uri, în special producatorilor din industriile cu consum intensiv de energie, și lanțurile de magazine.

Tranzacția s-a încheiat în urma unei licitații competitive. Comentând tranzacția, Petre Stroe, CEO MET Romania, a declarat: „După achiziționarea furnizorului de energie Repower în 2016 şi a RWEE în prezent, combinarea portofoliilor va avea ca rezultat o creştere a eficienței operaționale a MET în România, oferind clienților servicii la standarde înalte”.

Tranzacția urmează să se finalizeze în partea a doua a anului 2018, sub rezerva condițiilor obișnuite de închidere, inclusiv a aprobărilor conform reglementarilor relevante, se menționează în comunicat.

MET Group este o companie europeană integrată de energie. Cu sediul în Elveția, MET este un participant activ la piețele europene de gaze naturale, energie electrică și petrol. Grupul este prezent în 15 țări prin filialele sale, pe 28 de piețe naționale ale gazelor și 23 de centre internaționale de tranzacționare. MET a comercializat in anul 2017, 35 de miliarde de m3 de gaz natural, (consumul total de gaz al Europei a fost de 465 miliarde de m3,în 2017).

RWEE este o filială deținută în totalitate de ELMŰ și ÉMÁSZ, grupul maghiar al Grupului Innogy.Compania a fost înființată în 2008 și achiziționată de către RWE în 2014. Activitatea principală a RWEE este furnizarea de energie electrică și de gaze naturale către clienții non casnici.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *