AFM o dă, din nou, în bară. Un alt program este în stand-by din cauza unor disfuncționalități la aplicația informatică

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Esential, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Esential AFM o dă, din nou, în bară. Un alt program este în stand-by din cauza unor disfuncționalități la aplicația informatică

Administrația Fondului pentru Mediu are, din nou, probleme cu aplicațiile informatice, fiind afectate programele în curs de derulare. După ce în septembrie anul trecut s-a blocat accesul la aplicația informatică pentru programul AFM “Casa Verde Fotovoltaice”, după doar 5 ore de la lansare, au fost semnalate disfuncționalități și la aplicația pentru Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

Aplicanții au semnalat AFM unele disfuncționalități a aplicației informatice, cum ar fi, de exemplu, dublarea numerelor de înregistrare a unor aplicanți. Urmare a sesizărilor, AFM a decis ca sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public să fie reluată începând cu data de 24 iulie 2020, ora: 10.00 și va fi deschisă până la 22 septembrie 2020.

AFM mai informează că numerele de înregistrare alocate dosarelor înscrise în aplicația informatică până la acest moment sunt anulate, iar solicitanții care s-au înscris în Program vor avea posibilitatea de a se reînscrie, începând cu data de 24 iulie..

La fel ca data trecută, cei de la AFM dau asigurări că vor  depune toate diligențele pentru remedierea disfuncționalității aplicației informatice.

Citește și: https://www.investenergy.ro/programul-afm-casa-verde-fotovoltice-un-fiasco-a-functionat-doar-5-ore-ramane-inchis-ce-urmeaza-au-fost-fraude-se-reia-procedura-se-solicita-afm-sa-anunte-din-timp-repornirea-aplicatiei-inform/

Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public este finanțat de AFM cu 384 milioane lei. Se adresează administrațiilor publice locale care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătățirea sistemului de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie și, implicit, factura publică.

Reprezentanții AFM s-au lăudat că mecanismul competitiv nou introdus va permite Agenției să înceapă implementarea proiectelor în cel mai scurt timp de la lansarea Programului, contribuind astfel la creșterea gradului anual de finanțare. Ne întrebăm dacă au luat în calcul și eventuale disfuncționalități de ordin informatic?!


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *