Programul AFM Casa Verde Fotovoltice, un fiasco?! A funcționat doar 5 ore, rămâne închis. Ce urmează? Au fost fraude, se reia procedura? Se solicită AFM să anunțe din timp repornirea aplicației informatice

Publicat pe Categorii Info Consumatori, Opinii / Analize
Prima Pagina Info Info Consumatori Programul AFM Casa Verde Fotovoltice, un fiasco?! A funcționat doar 5 ore, rămâne închis. Ce urmează? Au fost fraude, se reia procedura? Se solicită AFM să anunțe din timp repornirea aplicației informatice

Programul AFM Casa Verde Fotovoltice, un fiasco?! A funcționat doar 5 ore în ziua lansării, în data de 10 septembrie. După care s-a blocat aplicația informatică (sau a fost oprită – n.red.) și, de atunci, specialiștii de la AFM analizează modul de funcționare a înscrierii persoanelor fizice.

Interesul românilor să devină Prosumatori este maxim. Dovadă sunt cele aproape 12.000 cereri depuse pentru finanțare până la ora închiderii programului de către AFM – 16.30. Dar, și dezamăgirea este pe măsura interesului…

Citește și: https://www.investenergy.ro/patres-interes-maxim-pentru-programul-afm-casa-verde-fotovoltaice-care-are-sanse-sa-se-finalizeze-in-doua-zile-peste-11-000-de-cereri-depuse-in-cateva-ore/

Am primit pe adresa redacției zeci de comentarii/opinii/sesizări din partea cititorilor noștri, care nu au reușit să se înscrie în program. De remarcat și notat solicitarea multora dintre ei către AFM să anunțe din timp repornirea aplicației. În cazul în care nu se reia toată procedura de la zero, deja sunt site-uri care au publicat existența unor fraude în introducerea dosarelor, avertizează un cititor, viitor posibil Prosumer.

Am selectat câteva din comentariile/sesizările primate la InvesTenergy:  

“Aplicația a fost suspendată pentru ca au fost descoperite niste bug-uri. Spre exemplu, instalatorul m-a anunțat că nu a reușit să depună dosarul meu pentru că nu era permisă introducerea seriilor de buletin care începeau cu cifra 0. Și sunt din zona Olteniei, unde fondurile s-au epuizat. Să vedem ce soluție se găsește acum pentru noi cei care am rămas pe dinafară”.

“A fost un fiasco total. E absolut necesar să fie informați și cetățenii interesați, nu doar firmele, din timp. Că sa putem pregăti actele, să putem alege un instalator etc. Se înțelege acolo sus? Programul e pentru cetățeni în primul rând, apoi pentru firme, apoi pentru statul român. Nu invers. pe urcarea dosarelor de către instalatori în aplicație. Evident, când a pornit aplicația în data de 10 septembrie (data neanunțată… măcar cu 10 zile înainte să poată oamenii să pregătească documentele), după 5 ore a fost oprită……. Mare start, mare rateu. Aplicația oprita din motive necunoscute Explicația AFM e de-a dreptul fără nicio noimă, nu ai cum să verifici dosarele când încă nu s-au epuizat fondurile și firmele fac înscrieri. Totul a fost un fiasco de la început pe nervii și bătaia de joc a cetățenilor”.

“Sumele alocate pe regiuni au fost făcute praf. Regiunea cu cel mai mare interes pentru program, Oltenia, a primit cele mai mici fonduri, iar București-Ilfov, cu cel mai mic număr de dosare depuse, a primit sumele cele mai mari. Niciun studiu, nicio logică în acțiuni, totul pe repede înainte și apoi stop. Mai rămâne să dea drumul aplicației blocate “noaptea ca hoții” și este cel mai bun program făcut de stat vreodată pentru cetățenii lui (ironic vorbind, că unii cred că ar fi in stare să creadă că sunt lăudați)”.

“Am sunat la aceste așa zise firme agreate AFM… Surpriza de proporții, multe dintre ele solicitau sume de bani pentru preluarea dosarului (suma uzuala de 300 Ron fara posibilitatea recuperării acesteia daca beneficiarul nu primea fondurile). Aceleași firme acreditate de afm au și alte practici. In lipsa lichidităților (deși nici eu nu înțeleg cum poate executa o firma 500 de lucrări sa zicem din bani proprii…) anumite firme de apartament au urcat în acele prime 5 ore maxim 30-50 de dosare și apoi au refuzat să mai primească dosare. Pe motiv că nu vor avea bani sa execute lucrările sau punând condiția ca beneficiarul sa suporte costurile materialelor. Pai e finanțare de la stat sau e pe banii noștri? Evident, nimeni nu verifică aceste aspecte”.

Sesizare viitor potențial prosumer

Pe grupurile create pe facebook și dedicate Prosumatorilor – energiaTa Comunitatea prosumatorilor și Protecția Prosumatorului – comentariile și reclamațiile curg …. Dezmăgirea este mare. Să vedem cum repară situația cei de la AFM. Important este să nu se compromită programul!


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *