AFM publică prima listă în programul Casa Verde – panouri fotovoltaice: 5.317 dosare acceptate din peste 7.600 evaluate

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Info Consumatori, Regenerabile, Semnal
Prima Pagina Actual Esential AFM publică prima listă în programul Casa Verde – panouri fotovoltaice: 5.317 dosare acceptate din peste 7.600 evaluate
 • Lista dosarelor respinse va fi publicată în cursul acestei săptămâni

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat astăzi, 23 martie 2020, prima listă cu peste 5.317 de dosare acceptate din cele peste 7.600 de dosare evaluate în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

Puteți accesa lista la următorul link https://www.afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2020/lista_solicitanti_pf_aprobati-2020_03_23.pdf

Chiar și în această situație de criză, generată de restricțiile impuse de pandemia COVID 19, instituția noastră a depus toate eforturile în vederea analizării și evaluării dosarelor, măsuri care au impus chiar și desfășurarea activității la domiciliul personalului implicat în evaluare, se precizează în comunicatul AFM.

Sursă foto. Casa EFdeN

”La preluarea mandatului, am găsit acest program blocat, aplicația informatică nu funcționa în parametri optimi și am luat toate măsurile pentru reluarea de urgență a acestuia, atât de așteptat de români”, a declarat președintele AFM, Mihail-Dan Dojană.

Reprezentanții AFM dau asigurări că se va continua analiza dosarelor beneficiarilor într-un ritm accelerat și publicarea de noi liste la intervale regulate. Lista dosarelor respinse din numărul celor evaluate va fi publicată în cursul acestei săptămâni, se precizează în comunicat. Pînă la finalul lunii aprilie vom finalize evaluarea tuturor celor 26.000 de dosare depuse în cadrul programului, susțin reprezentanții AFM.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

4 comentarii la “AFM publică prima listă în programul Casa Verde – panouri fotovoltaice: 5.317 dosare acceptate din peste 7.600 evaluate”

 1. Buna Ziua
  Au cam mintit cu acest program ,odata cu trecerea anilor ,treaba la AFM ,merge tot mai prost.In anul 2010 am accesat CASA VERDE pentru incalzire cu comustibili peleti de lemn , s-a derulat foarte repede cu depunerea Dosarelor ,cu aprobare .
  Astazi este bataie de joc de peste un an de zile anuntat acest PROGRAM CASA VERDE pentru instalare PANOURI VOLTAICE,inca nu se poate derula probabil din cauza ca la aceste programe nu se poate lua SPAGA.
  Cu stima
  Florin Pangratiu

 2. M-am inscris in program cu un dosar corect ( cu toate avizele in termen , cu tot ce s- a cerut in ghidul de finantare ) si aștept si astept un raspuns … de ce dureaza asa de mult , de ce sunt dosare respinse ?. de ce s- a primit de instalatorul validat acel dosar daca nu a fost complet ? de ce nu se lucreaza cu mai multa celeditate , din cauza unor functionari publici care se misca in reluare vom pierde tot . va rog sa fiti transparenti in tot si cel care se ocupa de comunicare sa fie mai generos in ce publică,oameni asteapta mai multe informații. Vă doresc putere de munca. E GROSU

 3. Am primit raspuns azi ca dosarul este respins. Extras CF expirat ! se pare ca nu s-a tinut seama ca programul a fost blocat mai bine de 2 luni, iar la depunerea dosarelor din 6. 11 trebuia sa le avem valabile. Ce parere aveti?

 4. Suntem interesati sa accesam fonduri europene pentru aimentare cu energie verde panouri FV de 100.000 euro fabrica extrudare tevi plastic polietilena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *