Agerpres: ExxonMobil a informat Guvernul că vrea un nou partener în proiectul de gaze din Marea Neagră

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Agerpres: ExxonMobil a informat Guvernul că vrea un nou partener în proiectul de gaze din Marea Neagră

Americanii de la ExxonMobil, care explorează perimetrul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră alături de OMV Petrom, vor să atragă un nou nou partener în acest proiect. Surse guvernamentale citate de Agerpres susțin că investitorii americani au informat reprezentanţii Executivului, la sfârşitul săptămânii trecute, despre intenția lor.

„Mai caută un investitor, vor să mai aducă pe cineva în proiect, un al treilea partener, dar Exxon va rămâne operator. Nu au venit deja cu un nume. Acesta este un proces de durată, este vorba de mai multe luni în care Agenţia pentru Resurse Minerale să aprobe acest lucru, iar noul partener are dreptul să consulte datele”, au spus sursele menţionate, potrivit Agerpres.

Contactaţi de AGERPRES, reprezentanţii ExxonMobil Exploration and Production România nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

ExxonMobil şi OMV Petrom explorează blocul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, unde rezultatele preliminare au indicat rezerve de 42-84 de miliarde de metri cubi de gaze, însă companiile au amânat decizia de a merge mai departe cu etapa de extracţie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *