AIE: Energia regenerabilă – 26% din producția de electricitate în 2020

Publicat pe Categorii Opinii / Analize
Prima Pagina Opinii / Analize AIE: Energia regenerabilă – 26% din producția de electricitate în 2020

Energia regenerabilă (eoliană, solară, hidro, etc.) va reprezenta 26% din producția de energie electrică din lume în 2020, față de 22% în 2013, potrivit unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie (AIE).

Până în 2020, vor fi instalate noi capacități de energie verde de 700 de gigawați au echivalentul a 700 de reactoare nucleare, ceea ce va reprezenta aproape două treimi din noile capacități din sistemul electric mondial adăugate până la acea dată, conform datelor AIE, preluate de France Presse. China va deține 40% din noile capacități instalate.

În Africa de Sud, Brazilia, India, Orientul Mijlociu și în unele state din SUA, asistăm la scăderea drastică a prețurilor de producție, sursele regenerabile de energie devenind competitive în raport cu alte tipuri de energie, .

Agenția prevede că 230 de miliarde de dolari vor fi mobilizate anual de acum până în anul 2020 pentru dezvoltarea de surse energetice regenerabile.

Pe piețele emergente, riscurile sunt acum „barierele reglementărilor, constrângerile rețelei și condițiile microeconomice”. De cealaltă parte, „dezvoltarea rapidă a surselor de energie regenerabilă obligă țările dezvoltae la închiderea centralelor electrice termice, punând presiune asupra companiilor energetice”, a precizat AIE, citată de AFP.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *