AIK Energy, suspendată de la tranzacționarea pe bursă timp de 3 luni. Clienții casnici, preluați de Premier Energy (FUI)

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic AIK Energy, suspendată de la tranzacționarea pe bursă timp de 3 luni. Clienții casnici, preluați de Premier Energy (FUI)

AIK Energy, parte din grupul britanic AIK Group, furnizor de energie electrică și gaze, companie care asigura cel mai mare volum de import de gaze naturale în România, nu mai poate tranzacționa pe mai multe platforme ale Operatorului Pieței de Energie și Gaze de la București (OPCOM) pe o perioadă maximă de 3 luni.

Activitatea compnaiei a fost suspendată, în data de 18 noiembrie, pe Piața pentru Ziua Următoare (PZU) și pe piața de energie electrică și pe piața intrazilnică (PI), motivul fiind încetarea valabilității înregistrării într-un PRE (Parte Responsabilă cu Echilibrarea). Pe19 noiembrie, AIK Energy a fost suspendată și pe Piața Centralizată cu negociere dublă continuă. Motivul prezentat de OPCOM: “Nerespectarea prevederilor art. 6.5.1. și ale punctului 3 din Anexa 4 din Procedura privind înregistrarea participanţilor la pieţele centralizate de energie electrică administrate de OPCOM SA”. Potrivit E.nergia.ro, societatea a fost suspendată și de pe ambele piețe centralizate de contracte bilaterale administrate de OPCOM.

AIK a transmis notificări clienților săi  că, începând din 18 noiembrie, au fost preluați de Premier Energy, în calitate de Furnizor de Ultimă Instanță (FUI).

AIK Energy a cumpărat Valahia Gaz în toamna anului trecut, unul dintre cei mai mare importatori de gaze pe piața românească în 2019.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *