Planurile Grupului Enel în România. Alberto de Paoli, CFO: Vom “supra-investi” în România. Vom reîncepe dezvoltarea proiectelor de investiții regenerabile. În rețelele de distribuție, vom crește investițiile peste valoarea obligatorie

Publicat pe Categorii Business, Electrica si termica, Energie, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Planurile Grupului Enel în România. Alberto de Paoli, CFO: Vom “supra-investi” în România. Vom reîncepe dezvoltarea proiectelor de investiții regenerabile. În rețelele de distribuție, vom crește investițiile peste valoarea obligatorie
  • Referitor la o posibilă reorganizare a societăților din România, oficialii grupului au precizat: Acum structura companiei nu este optimizată, sunt prea multe entități în prea multe linii de business

Enel va continua dezvoltarea în ceea ce privește energia regenerabilă în România, precum și procesul de transformare a rețelelor în rețele digitale. La întrebările adresate de jurnaliștii români, Francesco Starace, CEO Grupul Enel, a precizat: “În ceea ce privește prezența noastră în România, credem că e o oportunitate mare să fim prezenți în această țară, există un potențial mare în ceea ce privește investiții viitoare. Există un potential foarte mare de creștere în ceea ce privește energia regenerabilă, în linie cu trendul european legat de Green Deal pe care Comisia Europeană îl promovează. În mod cert vom continua dezvoltarea în ceea ce privește energia regenerabilă în România.

De asemenea, în mod cert vom continua procesul de transformare a rețelelor în rețele digitale și vom valorifica potențialul legat de servicii cu valoare adăugată pentru clienți retail și de business. Avem o bază foarte mare, valoroasă și activă de clienți în România, care trebuie să beneficieze de prezența noastră în țară”.

Referitor la investiții, Alberto de Paoli, Chief Financial Officer Enel, a declarat:  “În ceea ce privește investițiile, suntem pe cale să majorăm în mod semnificativ investițiile în România, în special în regenerabile – vom reîncepe dezvoltarea proiectelor de investiții regenerabile în România. De asemenea, în rețelele de distribuție, vom crește investițiile peste valoarea obligatorie – vom “supra-investi” în România”.

Oficialii Grupului Enel au venit și cu precizări legate de reorganizarea business-ului în România. Francesco Starace a afirmat: “Reorganizarea este o activitate pe care o derulăm oriunde avem posibilitatea, pentru a simplica structura companiilor și a le face să funcționeze mai bine”. Alberto de Paoli, Chief Financial Officer Enel, a punctat:”În România este a doua oară când deschidem această discuție. Acum structura companiei nu este optimizată, sunt prea multe entități în prea multe linii de business. De asemenea, este dificil să optimizezi și fluxul de lichidități, unele companii au nevoie de capital, în timp ce altele au exces de lichidități. Integrarea business-urilor si a operațiunilor financiare sunt cele două elemente care ne ajută să creăm valoare”.

InvesTenergy a prezentat că Enel pregătește reorganizarea societăților din România. Potrivit unui Memorandum de înțelegere încheiat cu SAPE, acționar minoritar, Directoratul are mandat să desfășoare procedurile legale și de negociere în acest proces.

Citește mai mult: https://www.investenergy.ro/enel-pregateste-reorganizarea-societatilor-din-romania-memorandum-de-intelegere-cu-sape-actionar-minoritar-directoratul-are-mandat-sa-desfasoare-procedurile-legale-si-de-negociere-in-acest-proces/

Astăzi, reprezentanții Grupului Enel au prezentat Planul strategioc 2021 – 2030, după care au susținut o conferință de presă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *