Alro a primit decizia de sancţionare de la Consiliul Concurenţei

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Alro a primit decizia de sancţionare de la Consiliul Concurenţei

 Alro îşi informează acţionarii că a primit decizia Consiliului Concurenţei de sancţionare a Companiei cu 21.238.718,99 lei, reprezentând un procent de 1,05% din cifra de afaceri realizată în anul 2014, pentru o presupusă încălcare a legislației concurenței pe piața producerii și comercializării de energie electrică.

alroReprezentanţii companiei îşi reafirmă punctul de vedere, așa cum a fost făcut public în data de 11.01.2016: “Alro a avut o relaţie comercială corectă cu Hidroelectrica, conformă cu toate prevederile legale care reglementează sectorul energetic din România. Compania a luat cunoştinţă de concluziile investigaţiei Consiliului Concurenţei cu privire la contractele încheiate cu Hidroelectrica, inclusiv de sancţiunea aplicată companiei, în sumă de 21.238.718,99 RON reprezentând un procent de 1,05% din cifra de afaceri realizată în anul 2014. Alro nu a încheiat niciun fel de înţelegere orizontală sau verticală în legatură cu contractul analizat de Consiliul Concurenţei. Compania va analiza toate măsurile legale necesare şi va acţiona pentru a demonstra, încă o dată, că, în relaţia cu producătorul de energie electrică, a respectat, pe deplin, reglementările în vigoare. În calitatea sa de consumator final de energie electrică, Alro nu a revândut energia electrică, ci a folosit-o exclusiv în procesul de producţie a aluminiului din cadrul Grupului. Mai mult, nu există precedente în jurisprudenţa europeană cu privire la sancţionarea unui consumator final de energie electrică pentru înţelegeri pe verticală în vederea închiderii pieţei prin contracte încheiate pe termen lung”.

Alro reaminteşte că aceste contracte au fost investigate de Comisia Europeană (CE), într-un dosar care viza un potenţial „tarif preferenţial” pentru electricitate. În urma unei analize amănunţite, derulată pe mai mulţi ani, CE a concluzionat că „Hidroelectrica a practicat prețuri care au fost conforme pe deplin cu prețul de referință de pe piață”.

Citeţi  şi  După 3 ani de investigații, Consiliul Concurenței amendează cu 37 milioane euro Hidroelectrica, Alro și “băieții deștepți” din energie

Alro va acționa legal pentru a demonstra relația comercială corectă cu Hidroelectrica


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *