Alro aniverseaza 20 de ani de listare la BVB

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Alro aniverseaza 20 de ani de listare la BVB

Alro , cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia și Peninsula Scandinavă), aniversează 20 de ani de la listarea acțiunilor companiei la Bursa de Valori București (BVB).

„Faptul ca actiunile Alro sunt listate de 20 de ani la Bursa de Valori Bucuresti este, pe langa un motiv de mandrie, o dovada a soliditatii Companiei. In acesti 20 de ani, Alro s-a transformat dintr-un producator de aluminiu primar, intr-o Companie integrata pe verticala, furnizoare de aluminiu de inalta calitate pentru industria aeronautica”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General al Alro S.A. “Aceasta aduce valoare actionarilor, angajatilor, comunitatilor in care Alro activeaza si economiei romanesti in general. Am trecut prin crize economice care au dus la inchiderea unor competitori de-ai nostri din Europa, am reusit, prin investitii masive, prin programe de cercetare interne si datorita angajatilor nostri, sa ne crestem eficienta, sa extindem portofoliul de produse, sa intram pe piete exclusiviste. Aceasta strategie va continua si pe termen lung, continuand sa ne concentram pe diversificarea portofoliului, pe cresterea eficientei si pe reducerea amprentei de mediu”.

„Alro este una dintre primele companii de importanta nationala care s-au listat la Bursa de Valori Bucuresti inca din primii ani de functionare a BVB. Felicitam Alro pentru cei 20 de ani de activitate impresionanta in calitate de companie listata si suntem convinsi ca vom vedea in continuare aceeasi colaborare benefica atat pentru Alro, cat si pentru investitori si pentru piata de capital romaneasca“, a declarat Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

Cumulat, in cei 20 de ani de listare la BVB, Alro a inregistrat o cifra de afaceri de 10 miliarde de dolari, un profit net de 780 de milioane de dolari si investitii totale de peste 680 de milioane de dolari, din care 570 de milioane de dolari de la intrarea in proprietate privata, respectiv din 2002. Productia totala de aluminiu electrolitic a fost de patru milioane de tone, iar cea de aluminiu turnat, de peste 4,5 milioane de tone.

Alro s-a transformat dintr-un simplu producator de aluminiu primar, intr-o companie integrata pe verticala, care detine propria mina de bauxita, in Sierra Leone, propria rafinarie de alumina – Alum Tulcea si propria divizie de procesare a aluminiului.  Compania are, in continuare, o strategie de dezvoltare, pe termen lung, care prevede investitii totale, in perioada 2017 – 2021, de peste 190 de milioane de dolari, din care peste 100 de milioane de dolari pentru proiectele de crestere a eficientei energetice. Astfel, Compania va adopta conceptul de „Fabrica Verde”, care vizeaza folosirea tehnologiilor ecologice de ultima generatie, disponibile pe piata, care ii vor permite sa produca aluminiu cu profitabilitate mare si foarte mare. In plus, acestea vor contribui la indeplinirea tintei Alro de apropiere de zero deseuri si zero emisii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.